Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Bucureștenii tremură de frig | Primăria Bucureștiului are o datorie istorică de 800 de milioane de lei

Bucureștenii tremură de frig | Primăria Bucureștiului are o datorie istorică de 800 de milioane de lei

Într-o zi în care Bucureştiul a avut peste o mie de blocuri fără apă caldă şi căldură, Nicuşor Dan şi-a căutat salvarea la poarta Guvernului României. Din cauza majorărilor de preţuri, Primăria Capitalei a ajuns la o datorie istorică de aproximativ 800 de milioane de lei.

de Andreea Ştefan    |    09 Noi 2022   •   21:31

Nicușor Dan susţine că a plătit deja peste o sută de milioane, însă ELCEN a câştigat în instanţă dreptul de a executa silit compania primăriei pentru suma de 535 de milioane.

Acum, bucureştenii sunt la un pas de a rămâne în frig şi nimeni nu ştie până când.

După doi ani de mandat, Nicuşor Dan ar putea rămâne în istorie pentru falimentarea sistemului public de încălzire.

Astăzi, în Capitală, au fost peste 1.000 de blocuri fără apă caldă şi căldură. Oficialii companiei estimează că vor rezolva aceste avarii, abia săptămâna viitoare.

Astăzi, primarul general a bătut din nou la uşa Guvernului. Cu o zi înainte, Nicuşor Dan, era încrezător.

”Voi cere acelaşi lucru pe care îl cer încă din octombrie 2021, deci de mai bine de un an, când atunci a fost explozia de preţuri la gaz şi am spus că PMB nu va putea suţine această creştere.

Exclud varianta ca politicienii din România să ducă în faliment sistemul de încălzire”, a declarat Nicușor Dan.

La 24 de ore distanţă, Nicuşor Dan a ieşit din Guvern aşa cum a venit. Cu buzunarele goale. Chiar şi aşa, situaţia îl amuză.

”Nu trebuie să ducem în panică locuitorii Bucureștiului. Sunt convins că la nivel local şi naţional se vor găsi soluţii pentru a avea acest serviciu în continuare”, a spus astăzi primarul Capitalei.

×
Subiecte în articol: București Nicușor Dan
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close