Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Produsele tradiționale românești, printre cele mai căutate la târgurile de Crăciun: ”Sunt cât se poate de curate”

Produsele tradiționale românești, printre cele mai căutate la târgurile de Crăciun: ”Sunt cât se poate de curate”

Târgurile de Crăciun au avut mare succes anul acesta în România, văzând până acum un număr record de vizitatori. Iar asta se datorează, în parte, şi apetitului românilor pentru produsele tradiţionale, care este în creştere.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Dec 2023   •   19:45

Într-o lume în care ritmul vieții este într-o perpetuă accelerare, mulți români se întorc spre tradițiile culinare ale părinților și bunicilor lor. Produsele tradiționale românești au fost întotdeauna cunoscute pentru gustul autentic și pentru legătura strânsă cu istoria și cultura țării. Acum, oamenii își doresc să simtă gustul copilăriei și al tradițiilor locale în fiecare înghițitură.

Printre produsele care atrag un număr tot mai mare de cumpărători se numără șoriciul, șunca și toba.

Acestea sunt opțiuni populare pentru cei care doresc să aducă acasă gustul tradiției românești şi să completeze masa de sărbători.

Târgurile de Crăciun sunt locuri ideale pentru a promova și comercializa astfel de produse, deoarece atrag un număr mare de vizitatori în căutare de cadouri și bunătăți.

”Animalele abatorizate de către noi sunt animale cumpărate doar de la producător local din județul Bihor.

Deci toate animalele pe care le sacrificăm sunt de la producătorii locali. Produsele sunt cât se poate de curate, fără aditivi, după rețete tradiționale”, a declarat Ioan Lung, administrator abator Beiuș.

Citește și: Categoria de proprietari care va plăti un impozit mai mare cu 500% de anul viitor

În timp ce mâncarea tradițională românească joacă un rol esențial în sărbătorile de iarnă, băuturile nu sunt mai prejos.

Berea artizanală și vinurile de casă au câștigat în popularitate, deoarece oamenii se întorc către opțiuni mai autentice și mai naturale.

Vinurile de casă aduc în pahar aroma și tradiția străbunilor, în timp ce berea artizanală este apreciată pentru varietatea de arome și stiluri.

”Negru se potrivește foarte bine cu preparatele de tip cârnați, caltaboși, pentru că este o bere cu note intense de prăjit, fiind folosit destul de mult malț prăjit și o tărie alcoolică de șase, care contribuie și ea la savoarea băuturii”, a declarat Paul Olău, producător bere artizanală.

În plus, consumul de produse locale poate susține comunitățile mici și mijlocii, promovând astfel dezvoltarea durabilă și protejarea mediului înconjurător prin reducerea amprentei ecologice asociate cu producția în masă și transportul pe distanțe lungi.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close