Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ciclon polar peste România în acest weekend | ANM anunţă zonele vizate de Cod Portocaliu de vânt şi ninsori

Ciclon polar peste România în acest weekend | ANM anunţă zonele vizate de Cod Portocaliu de vânt şi ninsori

Meteorologii anunță schimbări radicale ale vremii în acest sfârșit de săptămână, din cauza unui ciclon care lovește țara noastră. Prognoza meteo actualizată pe regiuni.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Noi 2023   •   19:02

Potrivit meteorologilor, iarna ar putea veni în weekend și în zonele joase de relief, nu doar la munte. Un ciclon va ajunge în bazinul vestic al Mării Negre, iar o masă de aer rece va pătrunde în România dinspre est. Meteorologii anunță că se face tot mai frig și nu este exclus să cadă primii fulgi la câmpie.

Se anunță o noapte cu precipitații în cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales ploi, dar și ninsori în zonele montane înalte, iar temperaturile minime vor fi negative.

Prin nordul țării temperaturile ar putea ajunge însă la 10-11grade Celsius în zona litoralului. Vor fi 4 grade Celsius la noapte la Sibiu și Cluj-Napoca, 6 grade Celsius la Drobeta, un grad la Suceava și 9 grade Celsius la Galați.

Traiectoria ciclonului mai poate suferi modificări, care pot afecta foarte mult evoluția vremii. Totuși, sunt șanse destul de mari ca în zonele mai înalte de relief din estul și centrul țării ploaia să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales în timpul nopții.

"De mâine, de la ora 18:00 și pe parcursul nopții până duminică vorbim de județe care se vor afla sub incidența unei avertizări meteorologice de cod portocaliu, precum și zona Carpaților de Curbură și, iată și Carpații Meridionali, pentru că vântul va sufla cu putere, vitezele la rafală vor fi unele semnificative, peste 80-100km/h", a spus Elena Mateescu, directorul ANM.

De duminică, vremea se mai îndreaptă, dar va continua să fie foarte frig. În unele zone, maximele nu vor depăși 1-3°, iar în județele din estul țării senzația de frig va fi accentuată de vântul puternic.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close