Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Vara indiană din România se schimbă brusc. ANM anunță lapoviță și ninsori

Vara indiană din România se schimbă brusc. ANM anunță lapoviță și ninsori

Anunț de ultimă oră al meteorologilor. Se schimbă vremea! Temperaturile scad începând de mâine iar ANM anunță ploi, lapoviță și ninsori.

de Laura Dinu    |    10 Noi 2022   •   18:10

”Ne așteptăm la o scădere a temperaturilor. O vom resimți mai ales în partea de sud a țării, pentru că aici a fost cel mai cald în ultima perioadă. O ușoară scădere va fi însă și în celelalte regiuni, pe fondul pătrunderii unor unei mase de aer rece care va aduce și precipitații. 

Va ploua începând din această seară, pe parcursul nopții și mâine, îndeosebi în partea de sud-est a teritoriului, la noapte și în regiunile centrale. 

În zonele montane cele mai înalte vor apărea și precipitațiile mixte, la noapte, la altitudini de peste 1500 de metri, mâine, la altitudini de peste 1800 de metri, lapoviță și ninsoare. 

În general, aceste precipitații vor fi slabe cantitativ, însă trebuie să subliniem că era nevoie să plouă. În niciun caz ploaia aceasta sau acest episod nu va rezolva problema lipsei de precipitații. 

Temperaturile vor scădea, pe partea de sud, pentru că mâine va ploua mai toată ziua. Vom simți din plin răcirea. De exemplu, la București, dacă astăzi maxima va fi în jur de 17...18 grade, mâine nu va depăși 12 grade, urmând ca la nivelul întregii țări maximele de mâine să fie între 9 și 18 grade, cu cele mai ridicate pe partea de vest, cele mai scăzute în nordul și în centrul țării. 

Sâmbătă, duminică, vom resimți o ușoară creștere de temperatură pe fondul unui cer mai degajat, dar de luni așteptăm un nou episod de răcire a vremii, unde așteptăm maxime doar de 10-15 grade și posibil ca în mare parte a săptămânii următoare să fie caracterizată de temperaturi normale sau chiar sub norma pentru partea de est a teritoriului”, a explicat Florinela Georgescu, meteorolog ANM, în exclusivitate la Antena 3.  

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close