Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Prognoza meteo weekend 14-15 mai 2022. Temperaturi de vară, dar și ploi și vijelii

Prognoza meteo weekend 14-15 mai 2022. Temperaturi de vară, dar și ploi și vijelii

În primul weekend de vară adevărată din acest an, România e la un pas de caniculă. Temperaturile s-au apropiat azi de 35 de grade în sudul ţării. Iar cele resimţite, au fost şi mai mari.Parcurile au fost pline, la răcoritoare şi îngheţată s-au format cozi, iar cine a avut liber. a plecat la mare. Atenţie, în acest weekend se anunţă şi ploi.

Prognoza meteo weekend 14-15 mai 2022. Temperaturi de vară, dar și ploi și vijelii
de Gabriel Dano    |    13 Mai 2022   •   18:49

Zilele următoare, vremea va împărţi ţara în două. Dacă în jumătatea de nord vor fi perioade cu ploi torenţiale, vijelii, grindină şi cu frecvente descărcări electrice, în sudul ţării vom avea un weekend în pragul caniculei, cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

Temperaturi de vară adevărată vor fi în mai toată ţara, dar mai ales în sudul şi vestul ţării în zonele de câmpie. În următoarele două zile valorile termice vor avea o creştere considerabilă, urmând să se apropie de pragul de 30 de grase şi să-l depășească ușor.

Căldură mare, monşer!, cum ar spune Caragiale. Deşi suntem în luna mai, temperaturile înregistrate în principalele oraşe din ţară la ora 13.00 a fost de peste 27 de grade, cea mai scăzută fiind la Braşov, de doar 24 de grade Celsius. Dar temperatura resimţită, este cu câteva grade mai mare.

În Pitești, de exemplu, au fost astăzi 29 de grade Celsius, dar termometrele stradale arătau chiar cu 10 grade mai mult acolo unde bătea soarele.

După prânz a fost cea mai ridicată temperatură de până acum la Pitești. Dacă pe telefoane, oamenii vedeau până in 30 de grade Celsius, un termometru din centrul orașului arăta 36 de grade Celsius. Îmbrăcați exact ca în zilele de vară, oamenii s-au așezat la cozi la înghețată.

"Mâine, ponderea manifestărilor de instabilitate se va muta pe partea de sud a țării. Înspre nord se mai liniștesc lucrurile, se va vedea soarele, temperaturile vor fi destul de plăcute, în schimb în sudul țării vor fi averse cu caracter torențial și din loc în loc intensificări ale vântului și grindină. Va fi mai bine duminică și luni când doar pe suprafețe mici vor fi ploi de scurtă durată", a spus la News Hour with CNN meteorologul Meda Andrei.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo canicula
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close