Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Rareș Bogdan: "Cancelarul Nehammer face un joc de distrugere a Europei din interior" | Cum poate profita România de prezența companiilor austriece în țara noastră

Rareș Bogdan: "Cancelarul Nehammer face un joc de distrugere a Europei din interior" | Cum poate profita România de prezența companiilor austriece în țara noastră

Europarlamentarul Rareș Bogdan a salutat presiunile făcute asupra Austriei de Comisia Europeană, Consiliul European și Parlamentul European pentru a debloca accesul României în Schengen.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2023   •   20:05

El a arătat, pe de altă parte, că țara noastră trebuie să se folosească de faptul că mai multe companii austriece importante, prezente în România, generează un procentaj semnificativ din Produsul Intern Brut al Austriei.

"Cred că lobby-ul companiilor austriece prezente la București, care reprezintă undeva la 7% din PIB Austriei, va fi un ajutor pentru noi, pentru diplomația din România, pentru echipa de la Ambasada României de la Viena, pentru echipa Ministerului de Externe, a Ministerului de Interne.

Pur și simplu, trebuie să ne luăm ca aliați aceste corporații care sunt prezente în România, care trebuie, la rândul lor, să le explice celor de la Viena că ceea ce fac este incalificabil, este sfidător, este un umilitor pentru România. 

Citește și: Europarlamentarul Rareș Bogdan, vicepreședinte PNL: "După eșecul admiterii în Schengen, românii s-au dus spre mișcările radicale!"

Iar ce am explicat eu în intervenția mea de astăzi a fost că, de fapt, poziția domnului Nehammer, a cancelarului austriac este o poziție nu doar împotriva României, este o poziție împotriva construcției europene, este o sfidare la adresa Comisiei, a Consiliului și a Parlamentului European.

Este, pur și simplu, un joc de distrugere a Europei din interior. Este inacceptabil să nu vii cu niciun fel de argument și să continui cu încăpățânare să refuzi accesul românilor (...) Pierdem aproape 1,7% din PIB din cauza faptului că tot ceea ce înseamnă transport rutier și pe calea ferată (este supus controalelor la frontierele statelor Schengen).

În momentul acesta (aderarea la Schengen) este un obiectiv de țară, al tuturor partidelor politice și al tuturor cetățenilor români și trebuie să ne asumăm acest obiectiv de țară.

Pentru a ajunge la el, trebuie să fim extrem de prezenți cu acest subiect, să nu cedăm, să nu lăsăm deoparte subiectul, să-l aducem în atenția publică, să cerem președintei Comisiei Europene, comisarilor, ambasadorilor să susțină cauza României.

Totuși, există o singură țară care se opune, un singur personaj ca Nehammer care, până la urmă, trebuie înduplecat, trebuie obligat. Iar în cazul în care nu înțelege prin diplomația bunului simț și a argumentelor, atunci sigur că trebuie purtată o discuție extrem de serioasă cu reprezentanții companiilor austriece din România", a spus Rareș Bogdan la News Hour with CNN.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close