Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România va derula o campanie publică pentru Visa Waiver. Interviu cu Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington

România va derula o campanie publică pentru Visa Waiver. Interviu cu Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington

România urmează să lanseze o campanie publică pentru programul Visa Waiver. Aceasta se va derula pe parcursul unui an. Detaliile întregii acţiuni au fost prezentate de Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington.

România va derula o campanie publică pentru Visa Waiver. Interviu cu Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Dec 2022   •   20:11

Campania pentru programul Visa Waiver va fi derulată de guvernul român pentru a scădea gradul de respingere a vizelor, la 3%. Anunțul a fost făcut chiar de ambasadorul României la Washington, care a acordat un interviu în exclusivitate emisiunii News Hour with CNN.

Mai mult, diplomatul confirmă oficial asistența militară oferită de România Ucrainei și vorbește despre viitoarele obiective comune pe care le are cu viitorul ambasador al SUA la București.

"Eu cred că putem face pași foarte serioși pentru că există precedente. Există precedentul Poloniei, al Israelului, care în momentul acesta se pregătește să intre în Visa Waiver și cred că un efort pe ambele maluri ale Atlanticului este cea mai bună soluție.

Nu văd altfel acest efort, decât un efort serios din partea guvernului și logistic, și din punct de vedere al resurselor umane, și financiar, pentru că altfel această condiție care este de a îndeplini sub 3% de rată de respingere din totalul aplicaților pentru vize, este foarte greu de îndeplinit în mod natural.

Trebuie să primim niște cifre din partea partenerilor americani cu privire la cum putem calibra această campanie astfel încât această campanie să nu dea greș", a precizat Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington.

De asemenea, acesta a afirmat că efortul României în războiul din Ucraina a fost recunoscut.

"Rolul României credem că este fundamental. Cea mai bună evaluare din acest punct de vedere a venit fie de la partenerii americani, fie de la Kiev, arătând că România nu este doar un partener de încredere, dar este un partener extrem de loial", a precizat ambasadorul.

×
Subiecte în articol: visa waiver Andrei Muraru
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close