Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Avertizare meteo | România, împărțită între caniculă și vijelii. În ce zone vor lovi furtunile

Avertizare meteo | România, împărțită între caniculă și vijelii. În ce zone vor lovi furtunile

România este împărțită între furtuni și caniculă. Meteorologii au emis coduri galbene de instabilitate atmosferică și disconfort termic ridicat pentru toată țara.

de Gabriel Dano    |    17 Aug 2022   •   19:08

În mai multe zone sunt anunțate temperaturi de până la 40 de grade Celsius. Cu toate acestea, specialiștii ANM ne avertizează că nu scăpăm nici de ploi și nici de vijelii.

sursa: ANM

"Veștile din partea meteorologilor nu sunt unele foarte bune. Avem în vigoare un cod galben de vijelii, valabil până în această seară la ora 22.00. Zonele vizate sunt Moldova, Maramureș, Muntenia, Transilvania, dar și Dobrogea.

Specialiștii ANM au anunțat ploi, furtuni, descărcări electrice, iar cantitățile de apă în unele zone pot ajunge până la 60 de litri pe metru pătrat, încât există și risc de inundații.

Totodată, mai avem în vigoare un alt cod, însă de data aceasta de caniculă, care este valabilă până vineri", a transmis Cristina Ștefan, corespondent News Hour with CNN.

Ulterior, spun meteorologii, vom reveni la temperaturi normale pentru această perioadă, însă până atunci, vineri sunt așteptate temperaturi de până la 40 de grade Celsius, inclusiv în Capitală.

Duminică sunt așteptate ploi în mai multe zone.

 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close