Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România, sub atenţionări de vreme rea | Ce zone sunt vizate. ANM, prognoza meteo actualizată

România, sub atenţionări de vreme rea | Ce zone sunt vizate. ANM, prognoza meteo actualizată

România a intrat sub avertizare de cod galben de vreme rea. Mai multe zone ale țării vor fi afectate de intensificări ale vântului, dar și de averse torențiale. ANM anunță prognoza meteo actualizată.

de Claudia Popovici    |    24 Mai 2023   •   19:10

 Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM,  a explicat ce județe sunt afectate de această avertizare, dar și până când vor dura alertele de vreme rea.

"Mesajul este valabil pentru partea de vest și de nord-vest a teritoriului, unde se semnalează averse torențiale frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua și aspect de vijelie și izolat chiar căderi de grindină.

Vorbim de averse torențiale, în consecință, cantități mai importante de apă, în mod deosebit în interval scurt de timp 20-25 și izolat peste 30-40l pe metrul pătrat, iar vântul va prezenta intensificări de scurtă durată, cu rafale de 50-60km/h.

Citeşte şiPloaie torenţială în Cluj. Un mall a fost inundat

De altfel, astfel de fenomene sunt în desfășurare și vor fi și în orele următoare și în celelalte regiuni, cu precădere în sudul și sud-estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte.

Această masă de aer cu potențial de instabilitate atmosferică va fi prezentă pe tot parcursul săptămânii, astfel încât fenomene specifice se vor fi prezente cam în fiecare după-amiază", a spus la Antena 3 CNN, Alina Şerban, meteorolog în cadrul ANM. 

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close