Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Rusia, manevre cu submarine în Marea Neagră | Militarii NATO au repetat scenariul unui atac inamic în România, în Delta Dunării

Rusia, manevre cu submarine în Marea Neagră | Militarii NATO au repetat scenariul unui atac inamic în România, în Delta Dunării

Rusia ar urma să-și schimbe tactica de atac în următoarea perioadă și să își mute din aer sub apă platformele de bombardament folosite în confruntarea din Ucraina.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mar 2023   •   19:34

Serviciul de presă al flotei ruse din Marea Neagră a anunțat că echipajele a două submarine au executat lansări de torpile în cadrul unui exercițiu militar.

În Marea Neagră se află patru submarine rusești.

Submarinele Kolpino și Starîi Oskol aparțin Brigăzii 4 Submarine din cadrul bazei navale Novorossiisk.

Acestea au posibilitatea de a lansa rachete de croazieră Kalibr, au o lungime de aproape 74 de metri și pot lansa și rachete cu încărcătură nucleară.

Citește și: "Încă un pas către o confruntare nucleară între Rusia și Occident. Avem cu ce să răspundem!", amenință Serghei Șoigu

Pentru România, alarmant este faptul că nu poate monitoriza mișcarea submarinelor rusești, în cazul în care acestea se apropie prea mult de apele noastre teritoriale.

Pe de altă parte, scenariul unui atac inamic în Delta Dunării este luat în calcul de responsabilii NATO.

Miercuri a început cel mai mare exercițiu de antrenament al Forțelor Navale Române în Marea Neagră, dar și pe Dunăre.

Militarilor din țara noastră li s-au alăturat partenerii NATO din Polonia, Bulgaria, Turcia și Statele Unite.

Exercițiul Seashield 2023, aflat la a 7-a ediție după o pauză de un an, când a fost întrerupt din cauza războiului, a demarat după o pregătire intensă.

Militari din Republica Moldova, prezenți la Seashield 2023

Scenariul a luat în calcul faptul că inamicul a debarcat în Delta Dunării și a încercat să atace și să distrugă capabilitățile militarilor români.

Tragerile au fost executate din Poligonul Babadag.

Pe lângă soldații din Polonia și Bulgaria, militarilor români li s-au alăturat, în premieră, forțe din Republica Moldova, în condițiile în care armata țării vecine a participat în trecut la exercițiu doar în calitate de observator.

La ediția Seashield 2023 participă peste 3.400 de militari, 2.500 dintre fiind din Forțele Armate Române.

Foto: lansare de rachetă Kalibr de pe o navă de suprafață a marinei militare ruse

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close