Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Turma de elefanți care a călătorit peste 500 de kilometri în China s-a odihnit pentru prima dată în 12 zile. Somnul elefanților a fost surprins de o dronă

Turma de elefanți care a călătorit peste 500 de kilometri în China s-a odihnit pentru prima dată în 12 zile. Somnul elefanților a fost surprins de o dronă

Cei 15 elefanți care au călătorit mai mult de 500 de km în China s-au oprit să se odihnească într-o pădure. Animalele au părăsit acum 15 luni habitatul lor natural și de atunci au călătorit prin provincia sud-vestică Yunnan și au provocat daune în valoare de peste un milion de dolari.

Turma de elefanți care a călătorit peste 500 de kilometri în China s-a odihnit pentru prima dată în 12 zile. Somnul elefanților a fost surprins de o dronă
Sursa foto: Antena3
de Adelina Miron    |    08 Iun 2021   •   19:33

Oamenii de știință spun că pauza de somn surprinsă de drone este prima pe care elefanții au făcut-o în ultimele 12 zile. 

În călătoriile lor, elefanții au provocat 412 incidente, cu pierderi financiare de aproximativ 6,8 milioane de yuani (1,1 milioane de dolari), potrivit agenției de știri de stat, Xinhua, citată de CNN

Animalele au distrus 56 de hectare de teren agricol în două județe și i-au deranjat pe localnici.

În urmă cu două săptămâni, oamenii au fost sfătuiți să rămână în casele lor, iar pietonii și mașinile au fost evacuate în orașul Eshan după ce elefanții au străbătut străzile timp de 6 ore.

Autoritățile au înființat un centru de comandă de 24 de ore pentru a monitoriza animalele după ce au fost văzute luni în districtul Hongta din Yuxi. Peste 360 ​​de persoane, 76 de mașini de poliție și de teren și nouă drone au fost mobilizate pentru această acțiune și 18 tone de alimente au fost pregătite pentru elefanți. 

Imaginile de pe camerele de monitorizare arată că turma este formată din șase femele adulte, trei masculi adulți, trei sub-adulți și trei viței.

Elefantul asiatic este cel mai mare mamifer terestru de pe continentul asiatic, potrivit World Wildlife Fund, și este considerat o specie protejată în China, iar aproximativ 300 dintre exemplare trăiesc în Yunnan, potrivit Xinhua.

×
Subiecte în articol: elefanti China
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close