Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ultima carte a Elenei Udrea în dosarul ”Gala Bute”, amânată de judecătorii din România

Ultima carte a Elenei Udrea în dosarul ”Gala Bute”, amânată de judecătorii din România

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat dezbaterile în ultima cale extraordinară de atac prin care Elena Udrea încearcă să scape de pedeapsa din dosarul Gala Bute. Recursul în casaţie va fi judecat pe 23 mai.

Ultima carte a Elenei Udrea în dosarul ”Gala Bute”, amânată de judecătorii din România
Sursa foto: Antena 3
de Corina Matlinschi    |    16 Mai 2022   •   18:22

Este ultima cale extraordinară de atac prin care Elena Udrea mai poate răsturna condamnarea menținută pe numele ei de Înalta Curte. Udrea a pierdut pe rolul ÎCCJ o contestație în anulare, astfel că a rămas cu decizia din apel.

Judecătorii au susținut că procedura de citare cu Elena Udrea nu a fost legal îndeplinită, deși cei trei avocați pe care i-a avut astăzi în sala de judecată au spus că au vorbit cu ea la telefon, iar Elena Udea le-a transmis că nu își dorește să fie prezentă la termenul de judecată și ar fi dat o declarație scrisă în acest sens săptămâna trecută. Judecătorii au transmis că nu au primit niciun document oficial de la autoritățile din Bulgaria.

Avocatul Elenei Udrea își pune speranțele în soluția care urmează să fie pronunțată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe recursul în casaţie, o cale extraordinară de atac formulată de fostul ministru împotriva deciziei din dosarul "Gala Bute".

Dacă decizia va fi favorabilă, ar fi a doua oară când Udrea ar reuşi să îşi suspende condamnarea din dosar, prima fiind în urma unei contestaţii în anulare, ca urmare a deciziilor CCR pe constituirii ilegale a completurilor de judecători de la ÎCCJ.

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Ana-Maria, tânăra însărcinată dispărută, a fost găsită moartă
x close