Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Val de aer rece peste România! Aerul polar va cuprinde aproape toată ţara

Val de aer rece peste România! Aerul polar va cuprinde aproape toată ţara

ANM a emis două coduri galbene și unul portocaliu de ploi torențiale și vijelii pentru următoarele două zile.

Val de aer rece peste România! Aerul polar va cuprinde aproape toată ţara
Sursa foto: getty images
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2022   •   18:48

Codul galben a intrat în vigoare la ora 14.00 și va fi valabil până mâine seară. Zonele vizate sunt centrul și nord-vestul țării. Cel portocaliu e valabil până vineri la ora 12:00 şi vizează vestul Transilvaniei.

De duminică vine un val de aer extrem de rece care va duce la o scădere a temperaturii chiar şi cu 20 de grade.

La începutul săptămânii aerul polar va cuprinde aproape toată ţara.

La munte vor fi ninsori, lapoviță și viscol pe creste. În rest regimul de temperaturi va fi mai coborât față de normalul perioadei, va cuprinde valori de la 10 grade în nord şi 20 de grade în sud.

Suntem pe final de pandemie, dar e sezonul gripelor

Dacă Organizația Mondială a Sănătății vine cu vești bune în ceea ce privește pandemia de COVID, nu același lucru putem spune și despre gripă. Specialiștii avertizează că, în această toamnă, gripa ar putea fi cea mai gravă din ultimii ani.

În plus, sezonul acesteia va dura mai mult decât oricând.

"Acest sezon de gripă va fi, foarte probabil, un sezon care va ține până în luna aprilie, așa cum s-a întâmplat în mulți ani înainte de pandemie. Și, în plus, nu uitați că în timpul pandemiei oamenii nu s-au infectat decât într-o măsură foarte mică cu gripă și atunci este clar că nu au protecție. 

"Ce trebuie făcut de acum încolo?"

Este clar că vorbim de vaccinare, vorbim în fiecare an înainte de sezonul gripal, și de măsurile pe care le am învățat toți în cei trei ani de pandemie", a explicat medicul infecționist Adrian Marinescu la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: frig vremea prognoza meteo
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close