Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Vremea împarte ţara în două. Viscol la munte, soare şi temperaturi de primăvară în sud

Vremea împarte ţara în două. Viscol la munte, soare şi temperaturi de primăvară în sud

Vremea împarte ţara în două. Rafale de vânt de peste 80 km/oră, containere din beton smulse, vieţi puse în pericol, oraşe fără curent, drumuri închise din cauza lipsei vizibilităţii, autoturisme acoperite în întregime de zăpadă, la munte. În sudul ţării soarele şi temperaturile de 8-9 grade Celsius erau de primăvară timpurie.

Vremea împarte ţara în două. Viscol la munte, soare şi temperaturi de primăvară în sud
Sursa foto: Pixabay.com/tomaszproszek
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2022   •   19:11

În februarie, vremea va fi schimbătoare, cu temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei.

O femeie din comuna Mătăsari, județul Gorj, a fost la un pas de a fi strivită de un container din tablă. Pe imaginile surprinse de o cameră de supraveghere, se poate observa cum baraca metalică este luată pe sus de vântul puternic și răsturnată la o distanță foarte mică de femeia care a reușit să se ferească, în ultimul moment. Femeia nu a fost rănită, dar s-a speriat foarte tare.

Containerul era amplasat de ani buni de primărie pentru gunoiul selectiv, dar de această dată nu a rezistat rafalelor de vânt de 70 km pe oră.

Din cauza intensificărilor vântului, porțiunea din Transalpina care face legătura între Novaci și stațiunea Rânca a fost închisă noaptea trecută.

Vântul de peste 100 km pe oră a spulberat zăpada și a făcut că vizibilitatea în zonă să fie zero. Drumul a fost acoperit imediat cu zăpadă. Au acţionat autofreze şi utilaje cu lamă pentru îndepărtarea cantităților mari de zăpadă aduse de viscol. Circulaţia a fost reluată în această dimineaţă.

Zăpadă foarte mare în tot judeţul Maramureş

În Borşa, autorităţile au ieşit pe teren încă de la prima oră pentru a verifica starea și practicabilitatea drumurilor din oraș. Condițiile meteorologice speciale impun măsuri urgente, spune edilul oraşului.

În Vişeul de Sus, deszăpezirea pe străzile din zona de munte a oraşului sunt îngreunate de cantităţile mari de zăpadă. A fost nevoie de intervenţia utilajelor cu lamă pentru a face drumurile practicabile.

Noaptea trecută, în Cavnic curentul a fost întrerupt din cauza unei avarii provocate de viscolul puternic

Furnizarea curentului a fost reluată peste tot în judeţ în această dimineaţă. Autoturismele păreau de negăsit la prima oră a zilei pentru că au fost acoperite în totalitate de zăpada spulberată.

Un autobuz cu muncitori a derapat pe drumul dintre Bozânta Mare şi Arieşul de Padure şi a intrat într-un şanţ. Călătorii au coborât din autobuz pentru ca şoferului să-i fie mai uşor să-l scoată din şanţ. Manevrele au fost îngreunate de drumul nedesăpezit şi de poleiul de pe şosea.

În Târgu Mureş, pompierii militari de la ISU Mureş intervin pentru îndepărtarea ţurţurilor mari care s-au format pe clădirile din centrul oraşului.

Vântul din Postăvaru împiedică punerea în funcțiune a instalațiilor care asigura legătura cu partea superioară a muntelui. Se poate schia doar pe pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, unde funcționează cele două teleschiuri.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close