Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Oamenii de succes merg din greşeală în greşeală până la reuşită. Cerasela Rogen, coach transformațional: "Nu poţi avea succes dacă nu îţi permiţi să greşeşti"

Oamenii de succes merg din greşeală în greşeală până la reuşită. Cerasela Rogen, coach transformațional: "Nu poţi avea succes dacă nu îţi permiţi să greşeşti"

Potrivit Ceraselei Rogen, coach transformational, orice nereușită anunță o reușită. Însă, bineînțeles că nu e o simplă întâmplare, iar acest rezultat îl putem influența și noi. Cum? Aflăm din materialul următor.

Oamenii de succes merg din greşeală în greşeală până la reuşită. Cerasela Rogen, coach transformațional: "Nu poţi avea succes dacă nu îţi permiţi să greşeşti"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Mihăilă    |    04 Noi 2021   •   12:45

"Este subiectul meu preferat, pentru că niciun om nu poate avea succes, dacă nu își permite să greșească. În momentul în care nu îți permiți să greșești înseamnă că stai în zona de confort, care înseamnă zona pe care o cunoști, doar lucrurile pe care știi să le faci și atunci nu greșești.

În momentul în care înveți lucruri noi, deci evoluezi, nu le cunoști bine, nu este terenul tău cunoscut și acolo clar o să dai la început, ce spunem noi, eșec, o să greșești, faliment și așa mai departe. Dar asta este doar pentru a te învăța în zona nouă. Oamenii de succes merg din greșeală în greșeală la victoria finală, își permit să greșească. Oamenii normali nu își permit să greșească și nu evoluează din cauză că sunt îndrăgostiți de cuvântul a fi perfect, perfect este toxic.

Atunci când ai eșecuri înseamnă că tu evoluezi, înseamnă că tu înțelegi să găsești soluții și mai bune la lucru care nu ți-a ieșit. Ce face un om normal în momentul în care greșește? Se autopedepsește și spune „nu sunt în stare, nu fac bine, mai bine mă întorc la muncă decât să îmi fac propriul business sau nu mă mai duc la nicio femeie, că uite, am încercat și m-a refuzat”. Un om de succes ce face? Încearcă până când reușește.

Asta înseamnă succesul, nu înseamnă să nu greșești, nu înseamnă să n-ai eșec, trebuie să te împretenești cu eșecul și cu falimentul și cu momentele dificile, pentru că doar așa îți dai voie să ajungi la succes. Să faci lucrul acela până îți va ieși. Thomas Edison a făcu 10.000 de invenții, care n-au fost bune de nimic. Dacă el ar fi renunțat după prima, după a doua, după a noua, după a 200a, n-am fi avut becul.
 
Deci, principiul succesului este nu contează de câte ori ai eșec, aia înseamnă doar pași pe care îi faci către succes. Este cel mai important să ne împretenim cu greșeala, adică să ne permitem să greșim ca să devenim oameni de succes.Când te angajezi undeva și ești nou e o zonă de disconfort, când înveți prima dată o limbă străină e o zonă de disconfort. Dar cum devine zona de confort? Greșind până când înveți, te autocorectezi, te ajută și ceilalți și înveți lucru ăla și devine o zonă cunoscută.
 
Este foarte important ca în momentul în care greșim să facem doi pași. Primul pas este să nu ne mai condamnăm și să spunem „ce este greșit cu mine?”, ci dimpotrivă, să ne gândim „ok, cum pot îmbunătăți acest lucru?”, adică decât să fim căutători de învinovățeală să fim căutători de soluții. Și al doilea pas este să spunem „data viitoare când voi fi într-o situație similară, cum pot îmbunătăți comportamentul meu sau atitudinea mea sau ceea ce am făcut? Cum să fac mai bine?”. Atâta timp cât ești în acțiune ai rezultate. Dacă doar gândești și te sperii și lași mintea să lucreze mult prea mult, nu mai ajungi să faci acțiunea respectivă, pentru că îți este frică. Să nu mai numim eșec, să numim o etapă în timpul succesului", a spus Cerasela Rogen, coach transformațional.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Cerasela Rogen esec motivatie
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close