Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Chipsurile din malţ, alegere sustenabilă şi delicioasă

Chipsurile din malţ, alegere sustenabilă şi delicioasă

Sustenabilitatea a devenit un termen important în era în care consumerismul primează.

Chipsurile din malţ, alegere sustenabilă şi delicioasă
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    28 Noi 2023   •   15:39

Suntem încurajați să gestionăm resursele planetei astfel încât să ne satisfacem nevoile actuale fără a compromite generațiile viitoare.

Sustenabilitate în alimentație este un concept pe care brand-urile românești l-au integrat deja în strategia lor de funcționare.

"Suntem într-o continuă dezvoltare și având o deviza în spate pentru sănătate și grijă pentru natură, în căutarea pe care am făcut-o ne-am propus să ne axam pe reutilizarea unei alte industrii și o industrie pe care am găsit-o disponibilă a fost cea a berii artizanale, refolosim malțul pe care ei îl folosesc în reproducerea berii, iar noi îl transformăm într-un produs alimentar.", a spus Alina Bahnar, marketing manager.

România este pe primele locuri la consumul de bere, fiind consumată în cantități considerabile în diferite ocazii sociale, evenimente sau pur și simplu ca o parte a obiceiurilor zilnice. Drept urmare, și piața de bere artizanală a cunoscut o creștere semnificativă în țara noastră în ultimii ani.
 
Malțul este un ingredient esențial în producția de bere, obținut prin procesul de germinare și uscare a cerealelor. Acesta conferă berii gustul și aroma caracteristică, iar tipul de malț utilizat poate influența rezultatul final.
 
Malțul conține substanțe nutritive precum vitaminele din complexul B, magneziu, potasiu și zinc, dar și enzime. De asemenea, acesta ajută la descompunerea alimentelor și facilitează digestia.


"Produsul este bogat în fibre și proteine. Avem peste 12 grame/100 g fibre și ajută la o digestie mai bună și mai sănătoasă.", a mai spus aceasta.

Zahararuile din malt oferă și o sursă importantă de energie. Aspect care poate fi important pentru sportivi sau pentru cei care au nevoie de un aport rapid de energie. Mai mult decat atât, cantitatile semnificative de siliciu sustin sanatatea oaselor.

In producerea berii artizanale este folosit un malt de calitate si atent selectionat, iar dupa ce si-a terminat perioada de prefermentare a berii este preluat de catre producator si trecut printr-un proces de pasteurizare la fabrica si tratat termic, ca ulterior sa fie pus in partea de productie.
 
Sustenabilitatea în alimentație poate fi abordată din mai multe perespective, cum ar fi tehnici agricole prietenoase cu mediul, alegerea alimentelor locale și de sezon și combatarea risipei alimentare. Adoptarea unei abordări sustenabile în alimentație nu este benefică doar pentru mediu, ci poate contribui și la sănătatea personală.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close