Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum să foloseşti corect retinolul

Cum să foloseşti corect retinolul

Retinolul este unul dintre cele mai celebre produse de skincare.

Cum să foloseşti corect retinolul
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    28 Feb 2024   •   11:45

Retinolul este adesea prezent în produsele cosmetice și de îngrijire a pielii, inclusiv creme, seruri și loțiuni. Însă, există și variante prescripționate de retinol, cum ar fi tretinoinul.

"Retinolul este o formă activă a vitaminei A, cunoscută pentru multiplele sale beneficii în îngrijirea pielii. Acționează prin legarea de receptori specifici din celulele pielii, stimulând astfel regenerarea celulară și accelerând turnover-ul celular.", a spus medicul estetician Anna Douglas.

Retinolul promovează exfolierea naturală a celulelor moarte de la suprafața pielii și stimulează regenerarea celulară, contribuind la o piele mai luminoasă și mai tânără.

"De asemenea, retinolul uniformizează tonul pielii și reduce hiperpigmentarea. Prin reglarea producției de melanină, ajută la estomparea petelor pigmentare și la îmbunătățirea aspectului general al pielii. De asemenea, retinolul stimulează producția de colagen și elastină, esențiale pentru o piele fermă și elastică", a mai adăugat medicul estetician.

În unele cazuri, retinolul poate provoca descuamare și roșeață a pielii. Aceste efecte secundare pot fi reduse prin utilizarea unei cantități mai mici de produs sau prin aplicarea acestuia mai rar.

Retinolul poate interacționa cu anumite produse sau ingrediente, cum ar fi alte tratamente pentru acnee sau exfolianți chimici. Asigurați-vă că nu există conflicte între produsele pe care le utilizați. Mai mult decât atât, retinolul poate face pielea mai sensibilă la radiațiile solare. Este important să folosiți o cremă cu SPF în timpul zilei pentru a preveni arsurile solare și alte daune cauzate de expunerea la soare. 

"De asemenea, este important să consultați un specialist înainte de utilizare și să acordați atenție reacției pielii dvs., ajustând utilizarea în funcție de nevoile și toleranța pielii.", a mai spus aceasta.

Dacă începeți să utilizați retinol pentru prima dată este recomandat să începeți cu o frecvență mai mică, de 1-2 ori pe săptămână.

Astfel, pielea se va putea obișnui cu noul ingredient. Pe măsură ce trece timpul, puteți crește treptat frecvența la 2 – 3 ori pe săpătmâna, apoi la o dată pe zi.

Unele persoane optează pentru utilizarea retinolului în zile interacalate, oferind tenului o pauză între aplicări. Însă, este important să fiți atent la orice semn de iritație, roșeață excesivă sau descuamare. Dacă observați aceste reacții, ar trebui să reduceți frecvența sau să ajustați concentrația
 

×
Subiecte în articol: retinol Anna Douglas
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close