Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Detailing auto, ce este şi de ce nu ar trebui ignorat acest serviciu

Detailing auto, ce este şi de ce nu ar trebui ignorat acest serviciu

S-a întâmplat de nenumărate ori ca pe tapițeria mașinii să ajungă suc, înghețată și alte bunătăți din mâinile copiilor.

Detailing auto, ce este şi de ce nu ar trebui ignorat acest serviciu
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2022   •   15:39

Părinții cu siguranță înțeleg. Mai mult decât atât, în permanență, găseam praf și mizerie în locurile mici, imposibil de curățat fără o tehnologie dedicată. Asa se face ca vizitele la spalatorie nu sunt sufiecient, iar o data pe an ar trebui sa faceti programare la  detailing auto. 

"La o spălătorie clasică, în principiu, curățarea interiorului se face cu o lavetă și, pur și simplu, trece peste suprafețe. La detailing vorbim de cu totul altceva – se face cu pensule speciale, fiecare suprafață este luată din aproape în aproape", a spus Andrei Virgil, expert detailing.

Curățarea la spălătorie se recomandă doar atunci când mașina nu este foarte murdară și nu există mirosuri care să nu poată fi îndepărtate prin simpla spălare. Serviciul de detailing auto presupune curățarea fiecărui element și este un proces complex, care poate dura până la șase ore.

O curățare corectă se face așa: mai întâi se udă scaunul, se dă cu soluție care să înmoaie mizeria și nu doar de la suprafață, ci și din burete.

O mașină curată și igienizată periodic este mult mai sigură, deoarece în interiorul mașinii se pot acumula bacterii și microbi. Deseori, se întâmplă să rămână resturi de mâncare în locurile greu accesibile, iar acestea pot atrage diverse insecte și pot duce la apariția mucegaiului în mașină.

De asemenea, praful este și el o sursă de contaminare, chiar dacă automobilul are filtre speciale, în momentul în care deschizi portiera, geamurile sau trapa, particulele de praf și posibilii alergeni pătrund în interiorul auto și, prin inhalare, apare riscul de îmbolnăvire

După ce au trecut cele cinci minute, după ce am lăsat soluția să acționeze, intervenim cu o perie metalică și agităm mizeria. Iar în cazul scaunelor care sunt foarte pătate sau au murădărie mai încăpățânată, recurgem și la metoda aburului.

O mașina curată și care miroase bine va fi mult mai apreciată, chiar și dacă este mai veche.

Iar la final, ultima etapă, este extragerea murdăriei, se face cu aspiratorul cu injecție extracție. Mai întâi udăm cu apă curată și cu anti-spumant, iar apoi începem extragerea. Cel mai des avem pete de la cafea, de la sucuri. În cazul copiilor care stau pe bancheta din spate, de la iaurțel, de la mâncărica moale pe care o mănâncă ei.

Orice substanță cleioasă sau lipicioasă varsată în mașină poate afecta suprafețele atinse atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. De exemplu, butoanele s-ar putea bloca sau chiar defecta.

Pe moment, ca să evităm pătarea materialului, putem să punem o lavetă cu microfibră, e de preferat să avem întotdeauna una, punem pe locul respectiv ca să absoarbă din lichid. Ulterior, când avem timp, putem să mergem să o curățăm profesional.

Lichidele vărsate pot fi cauza principală a mirosului neplăcut din mașină. Cu cât stă mai mult timp în material, lichidul respectiv, cu atât se îmbină mai bine cu țesătura și cu colorantul din material și este mai greu de scos. Dacă se curăță la maxim o săptămână, iese fără probleme.

Specialiștii ne recomandă să avem grijă de curățenia din mașină așa cum obișnuim să facem și cu hainele sau cu suprafețele casnice.

 

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close