Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine "Idei de viitor", un proiect pentru copiii noştri

"Idei de viitor", un proiect pentru copiii noştri

"Idei de viitor", un proiect pentru copiii noştri
21 Iul 2014   •   16:21

Philips România a lansat o platformă online care poate transforma în realitate orice idee inovatoare despre viața și viitorul copiilor din România. Denumită „Idei de viitor”, platforma reprezintă o inițiativă de responsabilitate socială corporatistă a companiei Philips România și are ca principal obiectiv îmbunătățirea condițiilor de viață a copiilor din România, din perioada de sarcină până la primii pași în viață.

Platforma “Idei de viitor” tratează viitorul copiilor drept o prioritate și adresează în același timp un îndemn tuturor românilor să se implice, să vină cu o idee inovativă care poate schimba în bine realitatea de multe ori dură și neprietenoasă în care trăiesc copiii.

“Inovația poate avea un efect pozitiv foarte puternic pentru o societate, în special pentru o dezvoltare sănătoasă a membrilor acesteia, pe termen lung. În cadrul Philips, la nivel global, inovația a devenit deja firul roșu care ne ghidează activitatea și, implicit, programele de responsabilitate corporatistă pe care le dezvoltăm, cum este și „Idei de viitor” pe care îl lansăm în premieră în România. În acest moment, avem oportunitatea de a participa la dezvoltarea armonioasă a copiilor. Ne dorim să avem o implicare cât mai mare a românilor în acest proiect și să reușim împreună să facem un pas mic, dar important pentru viața copiilor,” a afirmat Robin van Rozen, CEO al companiei Philips Europa de Sud Est.

Există trei teme ale proiectului: Perioada de sarcină, Start sănătos în viaţă, Recreere prin lumină, despre care puteți afla mai multe amănunte pe site-ul www.ideideviitor.ro. Pe platforma online dedicată, pentru fiecare temă în parte, oamenii sunt invitați să contribuie cu idei inovatoare pe parcursul a opt săptămâni, construind astfel o dezbatere publică având ca punct de plecare copiii și inovația.



După cinci săptămâni de la lansarea platformei, au fost înscrise peste 400 de idei inovatoare care pot schimba în bine viitorul copiilor noştri: cursuri educative, în toată ţara, gratuite pentru mămici şi familie (cursuri despre naştere şi alăptare, cursuri de puericultura), bec cu senzor adaptat pentru nevoile copiilor, iluminarea Circului din Bucureşti, iluminarea unor parcuri care au alei sau zone întunecate (parcul „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, parcul „Crâng” din Buzău), căsuţe cu poveşti în copacii din parcuri, locuri de joacă pentru copii în mediul rural, info-line pentru consiliere legată de depresia post-natală şi multe alte idei inovatoare care pot fi vizualizate pe site-ul dedicat, www.ideideviitor.ro, în secţiunea Galerie.

“Rezultatele intermediare pe care le-am obţinut ne reconfirmă faptul că familia are un rol foarte important pentru români, iar preocuparea acestora pentru sănătatea şi viitorul copiilor este o prioritate. Interesul şi implicarea celor peste 79.000 de oameni care au accesat platforma noastră ne dau încredere că misiunea Philips de a îmbunătăţi viaţa oamenilor prin inovaţie este oportună şi cu un pas mai aproape de a fi realizată. Încurajăm în continuare cât mai mulţi oameni să vină alături de noi şi să contribuie cu idei pentru viitorul copiilor din România”, a afirmat Robin van Rozen, CEO al companiei Philips pentru Europa de Sud Est.



Intră şi tu pe www.ideideviitor.ro şi împărtăşeşte ideea ta. Numai până la data de 3 august mai poți înscrie idei în proiect.
În perioada 4 - 17 august 2014, un juriu format din specialişti din cele trei domenii, alături de liderii de opinie care sustin acest proiect, vor selecta nouă idei finaliste (căte 3 idei pe fiecare temă), care vor fi supuse votului public în perioada 18 - 31 august pentru desemnarea a trei idei câştigătoare (o idee pe fiecare temă).

Până la finalul anului în curs, cele trei idei câştigătoare vor deveni realitate, fiind implementate de Philips România printr-o finanţare în valoare totală de 100.000 de euro.

×
Subiecte în articol: ela craciun Numai de bine
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close