Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Idei de terapii pentru cei care au un nivel scăzut de energie

Idei de terapii pentru cei care au un nivel scăzut de energie

Energia a devenit una dintre cele mai importante resurse în secolul tuturor posibilităților. Degeaba ai un loc de muncă bine plătit, o gașcă mare de prieteni, o familie cu care adori să petreci timpul și multe, multe activități de făcut, dacă nu ai... ENERGIE.

Idei de terapii pentru cei care au un nivel scăzut de energie
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2022   •   13:21

De multe ori, tentația unei cafele sau a unei băuturi cu zahăr și cofeină este mare, însă nu și de ajutor.

"Cafeaua este un rău necesar pentru cei care preferă această băutură miraculoasă. Există băuturi care conțin teină, cafeină, ca și cafeaua și care ne energizează și în această categorie intră ceaiul verde, ceaiul negru, guarana, ceaiul mate, dar există și plante care nu conțin acest energizant, dar ne cresc tonusul fizic și psihic și în această categorie intră rozmarinul, care chiar este un tonic general, iasomia, menta.", a spus medicul Ruxandra Constantina, apfitoterapeut.

De asemenea, specialiștii vorbesc despre Maca, care este extrem de benefică pentru reducerea oboselii, pentru sporirea energiei și a rezistenței.

"Plantele adaptogene de tip ginseng, rodiola, busuiocul sunt plante care adaptează organismul din punct de vedere fizic, psihic și emoțional la condiții de stres. Și atunci scad hormonii de stres și ne cresc hormonii fericirii, ai plăcerii, serotonina, dopamina și ne fac să ne simțim bine, energeci, tonici.  
 
Și fructele au un efect uimitor asupra gradului de energie. Oricât de mult ai crede că te poate ajuta o bucată de ciocolată, află că zahărul nu face decât să te obosească și mai tare după ce îl consumi. Însă, un măr, de exemplu, este plin de vitamina C, fibre și carbohidrați complecși.


 
"Fructele de pădure și vorbim de cătină, de măceșe, afine, deci fructele de pădure sunt energizante și, în același timp, sunt un izvor de vitamine, minerele, antioxidanți.", a mai spus medicul.
 
Și nu uita să bei apă! Cea mai des intâlnită cauză a oboselii este deshidratarea. Dacă nu este sufficient de mult lichid în corp, volumul sângelui poate să scadă, iar corpul trebuie să facă eforturi mari pentru a trimite nutrienți și oxygen către celule.
 
"Uleiuri esențiale atât în administrare internă, cât și externă sunt foarte bune pentru sănătatea noastră pentru că unele dintre ele ne relaxează, ne calmează, de tip lavandă, sunătoare, uleiul esențial de trandafir. Alte uleiuri ne energizează, de tip uleiul esențial de rozmarin, uleiul esențial de iasomie. Să nu uităm de uleiurile esențiale de citrice, de tip lămâie, grapefruit, portocal, care tot la fel au un efect energizant.", a mai transmis medicul.
 
Uleiurile esențiale sunt folosite și pentru uz extern în cadrul ședințelor de reflexoterapie, care presupun o serie de presiuni, rotații, fricțiuni și mișcări energice pe puncte refleze ale picioarelor pacientului.
 
"Vom folosi niște uleiuri esențiale, scopul lor este ca în momentul în care le aplicăm pe talpă produc o stimulare amplificată a acelui punct. Pentru a face o detoxifiere completă și o echilibrare energetică completă trebuie să începem întotdeauna cu partea de excreție, de eliminare a rezidurilor, a deșeurilor toxice din organism. Și începem și lucrăm din zona asta.", a spus şi Marcel Drăguș, specialist acupunctură.

De asemenea, specialiștii recomandă și acupunctura.
 
"Vom începe cu zona capului, vom însera trei ace. Inserarea se face rapid, superficial, pe punct."
 
O altă terapie care asigură o doză mare de energia este acupunctura făcută pe urechea pacientului, adică auriculoterapie.
 
"Avem pavilionul auricular, unde găsim o multitudine de puncte, care au efect atât pentru a trata anumite boli, cât și a trata anumite deficiențe, care pot să apară – stres, oboseală, obezitate chiar.
 
Procedura este recomandată începând de la vârsta de 7 ani.
 
"Se simt foarte bine, auriculoterapia este o procedură cu efect aproape instantaneu, după primul minut în care inserăm acul pe un punct auricular începe să simtă efectul benefic.", a mai spus specialistul în acupunctură.
 
Terapia ar trebui repetată o dată la 5-7 zile.
 
"Mai poate fi făcută și cu anumite ace, care se inseră și rămân acolo pe punct, lucru care va duce la o stimulare permanentă timp de o săptămână. Cel mai important punct care ar trebui stimulat este ..., așa se numește, este un punct folosit pentru stres, pentru nervozitate.",a mai spus specialistul.
 
Și, nu în ultimul râmd, presopunctura, o altă terapie recomandată pentru persoanele care au nevoie de energie.
 
De asemenea, e important să dormiți cel puțin 7 ore în fiecare noapte, să aveți o alimentați echilibrată și să faceți mișcare.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close