Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Motive pentru care ar trebui să luaţi în considerare reatriturile

Motive pentru care ar trebui să luaţi în considerare reatriturile

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 13:40 16 Mar 2023 Modificat la 13:40 16 Mar 2023
motive pentru care ar trebui sa luati in considerare reatriturile
Motive pentru care ar trebui să luaţi în considerare reatriturile Sursa foto: Unsplash.com

Despre retreaturi este vorba, aceastea sunt considerate alternative mai sănătoase pentru minte și corp, dar și o investiție pe termen lung. Aflăm din materialul următor cât costă o astfel de experiență și care sunt destinațiile cele mai căutate. 

"Retreatul este un concept nou pe piața din România, ca să zic așa, a apărut în anii de pandemie, ca o nevoie a femeilor de a începe procesul acesta de transformare. Așa a apărut ideea aceasta de cerc de femei, care poate fi o retragere de 3-4 zile, dar desigur că se poate și prelungi în funcție de locul în care se desfășoară respectivul retreat – poate fi în țară sau în afara țării.", a spus Florina Badea, coach integrativ.

Dacă nu-ți dorești să călătorești până în India sau Bali pentru un retreat, ai posibilitatea să te înscrii la unul chiar în țara noastră cel mai frecvent, organizatorii optează pentru zonele de munte, cunoscute pentru liniștea și aerul proaspăt pe care le oferă.

"Sunt diferite teme și recomandarea mea ar fi să vedem ce se potrivește în funcție de nevoile pe care le avem. Sunt retreaturi de feminitate, retreaturi de spirtualitate, sunt retreaturi de slăbit, sunt retreaturi de yoga. Prin urmare, dacă ar fi să fac o recomandare, ar fi să ne întrebăm „de ce avem nevoie?”

Prețurile pentru un retreat pornesc de la 100 de euro/zi și cresc în funcție de locație și programele oferite. Însă, este important de știut că acest buget include cazarea și mesele.

"Nu este o vacanță, nu este o întâlnire cu fetele, nu este un concediu cu familia. De obicei, în vacanță sau în concediu cu familia ne concentrăm mai mult pe aspecte exterioare TAIE într-un astfel de retreat atenția este mutată pe sine mai mult. Nu plecăm într-un retreat ca să fugim de acasă, să scăpăm de sarcinile zilnice, practic este o deconectare de la cotidian și o conectare și o întoarcere a atenției către interior, către propria persoană.", a mai spus Florina Badea.

Înainte de lua decizia să pleci într-un retreat, organizatorii încurajează participanții să-și ia un angajament față de ei însuți să se lase schimbați și să-și oferi timp pentru a interioriza procesul în care s-au angajat.

"Cu ce plecăm dintr-un astfel de retreat? Cu o stare de bine, de calm, cu mai multă claritate, cu mai multe cunoștințe, cu un model de a practica anumite practici în viața de zi cu zi. Nu vom rezolva toate problemele într-un retreat, dar ceea ce facem este să plantăm semințe pentru perioada următoare." a mai spus aceasta.

Sunt retreaturi și pentru domni, fie în care se reunesc doar ei, fie mixte – femei și bărbați. Specialiștii încurajează și participarea cuplurilor dornice de conectare.

"Se întâmplă diverse activități, este un mix dintre a fi și a face. A fi mă refer la perioadele de pauză în care stai cu tine și te întrebi de propriile nevoi și de dorințele pe care le ai. A face însemnând acele workshop-uri și seminarii în care ești implicată să lucrezi cu tine sau cu celelalte femei din cercul respectiv, pot fi activități de yoga, pot fi activități de gătit, de mișcare.", a mai spus Florina Badea.

×
x close