Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine: Cum eliminăm vergeturile

Numai de bine: Cum eliminăm vergeturile

Numai de bine: Cum eliminăm vergeturile
Sursa foto: Foto: fitness-nutritie.ro
22 Feb 2015   •   11:26

Pe coapse, pe şolduri sau pe abdomen, vergeturile reprezintă o nefericită carte de vizită, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Asociate cu oscilaţiile de greutate, sau cu lipsa vieţii sportive, ele sunt în realitate o problemă hormonală, greu de stăpânit. Neajunsul estetic însă nu poate fi ignorat, pentru că, nu-i aşa, cine-şi doreşte să aibă corpul brăzdat de linii mici si albe?

Dacă tot mai avem un răgăz până la sosirea verii, ne putem ocupa de această problema cu care ne confruntăm cei mai mulţi dintre noi. În special femeile: vergeturile, aceste linii subţiri, inestetice şi foarte greu de ascuns.

Multă vreme s-a crezut că vergeturile reprezintă exclusiv consecinţa variaţiilor de greutate. Abia in ultimii ani s-a stabilit că ele sunt rodul unor schimbări hormonale. Aşa că tratamentele nu pot fi preventive, ci doar curative, iar medicii au gasit în sfârşit soluţia: laserul cu radiofrecvenţa.

Spre deosebire de alte proceduri pentru estomparea vergeturilor, aceasta metodă nu este dureroasă. Singurul efect, şi acela de scurtă durată, este asupra pielii, care va rămâne roşie şi puţin umflată în urma şedintei care durează în mod normal 20 de minute.

O singura sedinţă, din minimul celor 4 recomandate, costă 250 de euro, iar efectul se vede după jumătate de an. Pentru prevenirea apariţiei vergeturilor hidratarea este cea mai importantă. În ceea ce priveşte dieta, sunt indicate alimente bogate în proteine - ouă şi lactate, zinc, vitamina A si C.

Aproape 90% dintre femeile însărcinate fac vergeturi. La fel şi 70% dintre adolescente şi 40% dintre tinerii băieţi. Este foarte important să le acordaţi atenţie, şi când observaţi că apar, consultaţi cât mai repede un medic dermatolog.

×
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close