Ne aflăm într-un spațiu proaspăt amenjat. La cererea proprietarului, Diana a transformat o încăpere greu de utilizat într-una super primitoare și la modă.
''În primul rând, era un spațiu de demisol nefolosit, poate și din cauza faptului că pereții erau foarte închiși la culoare și aveau niște culori puternice pentru zona aceasta care nu e foarte luminată, o combinație de maro cu verde, care nu te invita foarte mult să îți petreci timpul. Așa că ne-am dorit să creem un spațiu cât mai deschis și mai luminos, chiar dacă el se află într-un demisol. Pentru pereți am optat pentru o nuanță de alb, pentru că este cea care pune în evidență atât pardoseala, cât și elementele decorative și ne dă și sentimentul de spațiu luminos și plăcut de petrecut timpul'', spune Diana Stoicescu, designer de interior.
În plus, albul este asociat și cu aerul, spațiul deschis și sănătatea.
Albul înseamnă puritate, igienă, claritate, curățenie și simplitate. Este excelent pentru camerele mici
''Albul a fost și va fi întotdeauna la modă, el e foarte ușor de asortat cu orice culoare, eu l-aș recomanda fără să mă uit de două ori, pentru că poți să vii cu tot felul de accente de culori din texturi diferite, fie plachezi pereții cu diferite materiale, fie e vorba de lemn natur, fie de piatră naturală, poți veni cu alte texturi pe care să le aplici pe peretele respectiv, dar eu aș rămâne pe nuanța de alb'', explică Diana.
Negru este culoare foarte puternică, care este simplă, dar elegantă
E prea întunecată pentru dormitor sau camera de zi, dar negrul e o alegere excelentă pentru biroul de acasă.
Însă, este important de reținut că este asociat cu melancolia și întristarea. În orice caz, nu uita că o încăpere văruită cu negru are nevoie de multe surse de lumină.
''Întrucât pereții sunt o suprafață mare din spațiul respectiv poate influența foarte mult. Ei pot fi fie relaxanți, fie foarte obositori. Niște culori închise și puternice ne pot obosi foarte tare. Culorile pastel, nuanțele deschise, nuanțele de gri ne pot ajuta să ne concentrăm mult mai mult și să ne simțim mult mai bine în spațiul pe care îl avem. Nu aș merge pe nuanțe puternice, pentru că accentele pot fi date din accesorii. Tendințele se schimbă foarte mult, oamenii se schimbă, gusturile se schimbă și atunci e mai greu să înlocuiești o nuanță de pardoseală sau de pereți față de niște accesorii'', adaugă Diana Stoicescu.
Același principiu ar trebui respectat și în camera copiilor
''Atunci când sunt mici, într-adevăr, părinții își doresc să le facă dacă sunt fetițe, rozul pal, dacă sunt băieței, bleu TAIE dar pe măsură ce ei avansează în vârsta își aleg tot felul de personaje preferate din desenele animate, care vin la pachet cu tot felul de accesorii, care nu se mai potrivesc neapărat cu nuanța aleasă de noi. Atunci eu aș recomanda să mergem pe o nuanță neutră, astfel încât în momentul ei cresc și încep să își amenajaze spațiul interior să nu fii nevoit să renovezi totul de la început'', explică designerul.
Una dintre cele mai recomandate culori pentru oamenii care își doresc să nu le dispară niciodată zâmbetul de pe față este galbenul
Acesta este asociat cu fericirea, cu energia pozitivă și cu vitalitatea. Folosit în doze moderate la decorarea casei, garantează o stare de bine. Dar, atenție! E recomandat doar pe post de pată de culoare, întrucât studiile au dovedit că avem tendința de a fi mai nervoși în încăperi complet galbene, chiar și bebelușii ar plânge mai mult într-o astfel de cameră.
Diana Stoicescu, designer de interior:''Înainte de a alege nuanța pereților trebuie să ținem cont de pardoseală''
''Dacă nu ne putem imagina cum vor arăta cele două și avem deja o pardoseală pe care nu o putem modifica, putem să venim cu eșantioane de vopsea, să le punem efectiv pe pardoseală, astfel încât să ne dăm seama dacă nuanța aleasă pentru pereți este cea potrivită sau nu. Pereţii pot avea continuitate cu tavanul, cum este în cazul nostru în care ne dorim să creem o înălțime mai mare, dar nu este greșit nici să avem tavanul alb și pereții diferiți, dar dacă optăm pentru această variantă trebuie să facem trecerea printr-o baghetă decorativă, care poate face trecerea între cele două nuanțe'', explică Dian Stoicescu, designer de interior.