Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Şamponul uscat, soluţia de moment care face mai mult rău decât bine. Degradează părul şi provoacă iritaţii grave ale scalpului

Şamponul uscat, soluţia de moment care face mai mult rău decât bine. Degradează părul şi provoacă iritaţii grave ale scalpului

Unul dintre cele mai iubite produse de înfrumusețare ar putea să ne facă foarte mult rău. Este vorba despre șamponul uscat.

Şamponul uscat, soluţia de moment care face mai mult rău decât bine. Degradează părul şi provoacă iritaţii grave ale scalpului
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    19 Mar 2024   •   11:08

Conform specialiștilor, şamponul uscat usucă excesiv părul și scalpul, blochează porii și poate provoca chiar și iritații grave.

Cu toate acestea, există anumite condiții în care îl putem folosi în siguranță. 

"În primul rând, aș vrea să clarific că șamponul uscat nu este un șampon, deși așa este numit. El ne ajută să absorbim sebumul de la rădăcină și ne mai prelungește spălarea cu o zi, de preferat să fie o zi, nu două, trei, o săptămână, pentru că în momentul în care îl punem în straturi el se depune și în felul acesta ne blochează porii.", a spus Adriana Dobre, hairstyling expert & trainer.

Blocarea porilor poate declanța o producție excesivă de sebum. De asemenea, acest blocaj favorizează acumularea de bacterii, creând un mediu propice pentru iritații, mâncărime și chiar infecții ale scalpului.

Impactul negativ se extinde și asupra foliculilor de păr, cu potențialul de a slăbi sau deteriora foliculii, contribuind astfel la căderea părului sau alte probleme legate de creșterea acestuia.

Multe femei au început să folosească şi pudra de talc. "Șamponul uscat este un produs sub presiune, el este pus într-un tub, cu gaz propulsor, și acest lucru face ca produsul să se disperseze mult mai ușor pe scalp, ceea ce înseamnă că comparativ cu pudra de talc vom distribui mai puțin produs. În schimb, dacă luăm pudra de talc și o turnăm la rădăcină, vom bloca tot ce prindem, deci nu recomand așa ceva.", a mai spus aceasta.

Produsele pot fi înlocuite și cu trucuri simple de coafură, care să ne scoată din încurcătură. "Dacă ne stă bine, cea mai simplă variantă la care putem apela este să ne prindem părul într-o coadă jos, sus, să facem un coc. Și ca să arate impecabil, sfatul meu este să luați un fixativ și un pieptăn și după ce ați prins coada, să neteziți firele care ies, acele antenuțe care ne calcă pe nervi.", a mai spus Adriana.

Frecvența optimă de spălare a părului poate varia în funcție de tipul de păr, de stilul de viață și de preferințele individuale. În general, nu există o regulă strictă pentru toată lumea.

"Nu are importanță cât de des îl spălăm câtă vreme folosim un șampon cu PH-ul apropiat sau chiar mai mic decât PH-ul scalpului și al părului nostru. De exemplu, PH-ul scalpului variază între 4,5 și 5,5, adică vorbim despre un PH acid. Dacă noi folosim un PH alcalin, înseamnă că acest șampon ne va irita scalpul, pentru că îl va usca în profunzime, și la fel ne va usca și părul și ne vom trezi cu un aspect de măturică și cu un scalp hidratat. Plus o secreție abundentă de sebum, pentru că scalpul se va simți agresat.", a mai spus Adriana Dobre.

×
Subiecte în articol: Numai de bine sampon Adriana Dobre
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close