Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Scanarea corporală 3D, metoda modernă de evaluare corporală

Scanarea corporală 3D, metoda modernă de evaluare corporală

În general, stabilim dacă avem sau nu numărul optim de kilograme cu ajutorul cântărului și al centimentrului. Însă, aceasta este o metodă tradițională.

Scanarea corporală 3D, metoda modernă de evaluare corporală
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Mihăilă    |    14 Sep 2021   •   16:10

Specialiștii ne propun o variantă mult mai precisă și mai tehnologizată. Un aparat de scanare corporală 3D care îți poate arăta atât numărul de kilograme și circumferința anumitor zone, cât și date despre metabolismul tau, despre procentul de grăsime și țesut muscular, despre postura corpului și chiar despre eficiența diverselor cure si tratamente pe care le practici.
 
Înainte de vacanță ne dorim să slăbim, în timpul vacanței ne îngrășăm, iar după vacanță bineînțeles că ne dorim să ajungem din nou la numărul de kilograme pe care îl aveam înainte să plecăm în concediu.


 
Însă, niciun proces de slăbire nu ar trebui să înceapă fără o analiză exactă a formei în care ne aflăm.

"Prin scanarea corporală 3D noi redăm silueta 360 de grade, care ne spune exact măsurătorile clientului, ne dă măsurătorile în circumferință fără să mai fie necesar să venim noi cu centimentru să luăm măsurătorile, ne spune cum este masa musculară, cum este masa de grăsime, grăsimea viscerală, ca să avem un start de unde plecăm, să vedem evoluția tratamentelor", a explicat Andreea Gologan, Beauty Manager.

 Iar toate aceste informații se obțin în mai puțin de 60 de secunde.

"Practic, ne vom poziționa pe platformă, platforma se va roti, va dura câteva secunde și apoi ne va ieși scanarea completă, cu toate informațiile și măsurătorile aferente"a mai spus Andreea Gologan, Beauty Manager.

În plus, procesul nu este deloc dureros, întrucât se face exclusiv cu camera cu infraroșu. În contextul pandemic, este o tehnologie no touch, practic nu ne apropiem, pacientul/clientul se urcă pe o platformă și este scanat.
 
Ulterior, pacientul trebuie să mai ofere o serie de informații, precum numele, înălțimea și data nașterii.
 

"Aici este silueta ta redată 360 de grade, o putem vedea și din profil, din spate. Iar liniuțele acestea verzi sunt practic măsurătorile în circumferință. În momentul în care ne ducem pe fiecare ne spune exact cât avem", a explicat Andreea Gologan, Beauty Manager.


"Nu există erori, nu există erori umane, nu există subiectivism, nu există centimentru mai lax astăzi, nu există te strâng mai tare la sfârșit ca să trăiești cu impresia sau să accentuăm eventualele rezultate. Totul este obiectiv!", precizează şi Simona Mititelu, manager clinică de remodelare corporală.
 

 

Scanarea corporală 3D oferă informații și despre procentajul de grăsime, masa musculră și masa osoasă.

 

"Fiecare dintre noi trebuie să știe unde se situează, dacă este în zona de fit, dacă este în zona de sănătate, dacă este spre obezitate chiar, aflăm toate informațiile necesare în așa fel încât să ne clădim un stil de viață pe care sper cu toții ni le propunem", mai explică Simona Mititelu.

 

"Aici avem din totalul de masă 31,5 % masă cu grăsime și 68.5% masă fără grăsime. El ne încadrează în modelul fit. Grăsimea viscerală este 0,3. Este grăsimea care se află sub mușchi, printre organe, se dă cel mai greu jos și este într-o strânsă legătură cu predispozițiile pentru anumite boli. Ca să reducem acest risc, el ne poate face un calcul – cât ar trebui să slăbim în circumferință, cam 2 cm trebuie să dăm jos ca să ajungem la limitele normale", mai spune Andreea Gologan.

Tot în urma scanării poți descoperi și numărul de calorii pe care ar trebui să îl consumi în fiecare zi.

"Vom avea indicații privind rata metabolică, vom avea indicații privind consumul de kilocalorii bazal, în repaus, vom avea indicații privind deficitiul caloric necesar pentru a obține o scădere în greutate pe care ne-o propunem într-un anume interval. Oferă extem de multe informații"
 

Noua tehnologie poate urmări și evoluția pacientului.

"Practic, când facem o altă scanare, se suprapun cele două scanări și el ne spune exact toate diferențele care s-au întâmplat în fiecare zonă în parte"
 

 

"Nu există un interval recomandat, există, în funcție de etapa din viață, o indicație ca după o dietă sau după începerea unei activități sportive sau după începerea unor terapii de remodelare corporală, indicația de a verifica acurat ceea ce se întâmplă în organismul nostru. Dacă există sau nu rezultate, dacă trebuie schimbat ceva, ajustat sau dacă, pur și simplu, ne putem relaxa"
 

După fiecare scanare corporală 3D, pacienții primesc o serie de recomandări, care se stabilesc în funcție de obiectivele propuse. 
 

×
Subiecte în articol: Numai de bine metabolism
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close