Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Terapia vampir, în afecţiunile stomatologice. Dr. Epistatu: "Vindecările sunt foarte rapide, durerea este foarte mică"

Terapia vampir, în afecţiunile stomatologice. Dr. Epistatu: "Vindecările sunt foarte rapide, durerea este foarte mică"

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 12:50 12 Iul 2021 Modificat la 13:27 12 Iul 2021
o_1fad07esmde013nbrcc1ipf1m66b.jpg

Metoda poate fi folosită atât în tratamentele parodontale și chirurgicale, cât și în cazul inflamațiilor sau durerilor. Mai multe informații aflăm de la Ada Epistatu, doctor în estetică dentară.

"Regenerarea muco-osoasă este o tehnică care folosește celulele propriului organism pentru vindecare, pentru regenerare.

Eu o folosesc personal de foarte mulți ani și a devenit un protocol în tratamentul parodontopatiei, ne folosește foarte mult, în chirurgie, post-chirurgical, post-extracțional, post-implantar, vindecările sunt foarte rapide, edemele, durerea este foarte mică.

Îl folosim pentru dinți sensibili. Avem sensibilitate dentară? Surpriză! Cu ajutorul plasmei noi putem reduce și elimina", precizează dr. Ada Epistatu.

Procedura nu doar că reprezintă o soluție pentru multe dintre situațiile pentru care pacienții ajung în cabinetul medicului stomatolog, dar este și extrem de simplă.

"Se recoltează sânge de la pacient, da? Cu niște eprubete speciale și vreau să specific acest lucru, nu orice tip de epubretă, foarte mulți folosesc tot felul de eprubete.

Sunt eprubete care ne permit să obținem o plasmă bogată în celule reparatoare, acele trombocite, plachete sanguine.

În momentul în care am obținut plasma, ea se injectează cu un ac foarte subțire, cu o injecție superficială, efectiv cu anestezie locală topică, da?", mai spune medicul.

Procedura oferă rezultate sigure și rapide

"Față de aceeași plasmă pe care o folosim cutanat pentru mezoterapie facială sau corporală unde rezultatele pot apărea mult mai târziu – la o lună, două luni, trei luni de zile.

Aici, în stomatologie, obținem rezultatele imediat și asta ne ajută foarte mult – calitatea mucoasei pe care o obținem, calitatea osului, vindecările, totul vine în ajutorul pacientului, practic, și al nostru, dar și al lui, pentru ca totul să fie suportat tot mai ușor", explică dr. Epistatu.

Numărul de ședințe variază de la pacient la pacient și poate fi stabilit doar de către medicul stomatolog. Acesta ține cont de scopul pentru care se dorește injectarea plasmei.

"Pentru a preveni, pentru profilaxie, prevenția durerii, da? Putem face o singură ședință, paradontologul poate să stabilească trei ședințe la un interval de 7-10 zile pentru a vindeca, pentru a regenera, deci nu sunt foarte multe ședințe.

Sunt niște ședințe scurte, nu sunt dureroase, ba din contră, ne scapă de durere, inflamație și cu vindecare foarte rapidă în tot ceea ce facem în stomatologie", adaugă medicul.

Procedura este recomandată mai mult adulților și mai puțin copiilor

"Putem face la absolut oricine, sunt foarte mici contraindicațiile, foarte puține persoane pot să nu facă. Nu există efecte secundare negative, nu putem avea vreun rezultat negativ, deci totul este pe pozitiv, nu putem decât să fie mai bine.

Pacienții sunt atât de încântați de plasmă încât nu trebuie să le mai stabilim, vin și cer plasmă mult mai repede decât am stabilit noi pentru ei", explică dr. Ada Epistatu în cadrul emisiunii Numai de bine.

 

×
x close