Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Trucuri simple care îți vor face casa să strălucească de curățenie. Sfaturi utile de la Elena Santos, expert în curățenie

Trucuri simple care îți vor face casa să strălucească de curățenie. Sfaturi utile de la Elena Santos, expert în curățenie

Georgiana Mihăilă
3 minute de citit Publicat la 12:08 20 Oct 2021 Modificat la 12:08 20 Oct 2021
numai de bine 17 oct
Sursa foto: Unsplash.com | Towfiqu Barbhuiya

În principiu, nu avem nevoie decât de bicarbonat, oțet, ulei de măsline, scorțișoară și puțin detergent de vase. Sunteți pregătiți să trecem la treabă?

Indiferent că vrem să ne curățăm, întreținem sau îmbunătăți obiectele din bucătărie putem apela la produsele naturale din dulapul cu alimente. Primul ingredient minune este uleiul.

"Pui așa cam trei sferturi și după aceea adăugăm 10 picături de ulei esențial de lămâie sau zeama de la o jumătate de lămâie", a explicat Elena Santos, în cadrul emisiunii Numai de bine.

Amestecul obținut ajută, în primul rând, la hidratarea suprafețelor din lemn.

Tocătoarele noastre din lemn trebuiesc întreținute din când în când, de două ori pe lună, cel puțin, cu un ulei special de in, dar dacă nu avem așa ceva, pentru că se găesește mai greu la noi în țară, uleiul de măsline este sfânt. Dăm foarte bine cu soluția noastră, întindem bine. Și îl lăsăm așa, cam 10 minute, să acționeze, să intre foarte bine și după 10 minute îl ștergem frumos și știi că ai prelungit viața tocătorului tău"

Practic, îl hidratează, nu?

"Îl hidratează, da... și nu se sparge. Știi că la un moment dat se sparge așa, se crapă? Uleiul îl ține legat"

Uleiul de măsline este la fel de util și pentru blatul de la bucătărie. Însă, nu e greșit să folosim acest produs nici pe suprafețele din inox, cum ar fi frigiderul sau aragazaul, pentru un plus de strălucire.

"Am pulverizat bine, nu foarte, foarte mult și acum încercăm să întindem foarte bine. Și avem un frigider strălucitor. Și știi ce? Nu se mai văd degețelele atât de pronunțat"

În continuare, ne mutăm la chiuvetă, iar Elena ne va arăta un truc util pentru robinetele înfundate. E nevoie de o pungă, puțin oțet și aproximativ 10 grame de bicarbonat.

"Atenție când punem bicarbonatul, pentru că în contact cu oțetul va face reacție. Voila! Și acum o punem, uite așa, dacă nu stă, ne putem folosi și de un elastic de păr. O strângem foarte, foarte bine aici. Să stea, dacă se poate așa, peste noapte"

Iar dimineață... ne bucurăm de rezultat!

"Jetul nu era perfect, dar după ce am folosit această soluție a fost așa"

Probabil știți deja cât de miraculos este bicarbonatul, motiv pentru care nu vom renunța la el și vom face un scrub.

"Avem bicarbonat și detergent de vase să se facă o pastă, amestec. Dacă vrem să miroasă wow, putem adăuga și uleiuri esențiale, dar nu citrice, pentru că dacă avem un blat din granit nu este recomand, pentru că citrica atacă. Asta este scrubul nostru și pentru că este fin nu va zgâria. Hai să începem cu partea de chiuvetă frecăm foarte bine, nu trebuie să mai lăsăm să acționeze, pentru că detergentul de vase este și un fin degresant, special pentru grăsimi"

La final, se clătește bine cu apă și se șterge cu o lavetă. Acest scrub poate fi folosit și pe aragaz, cuptor și chiar faianță, dacă este adăugată puțină apă, astfel încât să fie ușor mai lichid.

"Dacă am finalizat de curățat aragazul și ne-a rămas pastă nu o aruncăm, ci o punem în chivuetă, pentru că mai am un ingredient minune, care ne ajută atât să desfundăm țevile, cât și să dea un miros plăcut. Scorțișoara. Punem cam două lingurițe, însemnând 20 de grame, presărăm bine și mai ales în zona de scurgere"

Se freacă bine chiuveta.

"Este ca și soluția de mai devreme, are același efect, doar că ne ajută cu mirosurile, îndepărtează mirosurile de grăsime, de resturi alimentare, de tot ce am aruncat noi în chiuvetă"

Scorțișoara ajută și pentru desfundarea scurgerilor, doar că va trebui să adăugăm și puțin oțet.

"Și vom avea și țevi curate, și chiuvetă curată și bucătăria parfumată", a mai spus Elena Santos.

 

×
x close