Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă 80 de stații de transport public vor fi modernizate la Piatra Neamț

80 de stații de transport public vor fi modernizate la Piatra Neamț

Un număr de 80 de stații de transport public vor fi modernizate la Piatra Neamț, cu o investiție de peste 4,8 milioane de euro. 

80 de stații de transport public vor fi modernizate la Piatra Neamț
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    31 Mar 2022   •   11:27

Digitalizarea acestora presupune dotarea cu panouri de afișaj informativ conectat la dispozitive montate pe mijloacele de transport în comun, ce vor prezenta timpul de sosire al mijlocului de transport, distanțele sau alte informații utile. În plus, vor fi independente din punct de vedere energetic. 

Municipiul Piatra Neamț se modernizează: 80 de stații de transport în comun vor fi transformate și echipate cu panouri fotovoltaice astfel încât să poată fi independente energetic și dotate cu dispozitive de conectare wireless. Planourile LCD vor deveni adevărate centre de informații de interes public. 

"Avem în componenţa lui un ecran multifuncţional, care ne va arăta informaţii despre vreme, despre mijloacele de transport în comun care vin în această staţie, timpul de aşteptare pentru a prelua unul dintre aceste mjloace de transport", a explicat Vlad Moscalu, City Manager al Municipiului Piatra Neamț.

În acest fel, stațiile inteligente vor permite călătorilor să planifice călătorii complete, utilizând un transport de tip multimodal, folosindu-se fie de autobuz, fie de taxi, fie de bike sharing. 

Proiectul de ridică la aproximativ 4,8 milioane de euro, cu o contribuție de doar 2% din partea autorităților. 

Deja 50 de stații de așteptare inteligente au fost puse în funcțiune, iar restul de 30 urmează să fie gata în vară. 

Toate vor fi monitorizate video în timp real. Între timp, localnicii s-au obișnuit cu noile tehnologii menite să le facă mult mai plăcute și mai confortabile depalsările cu mijloacele de transport în comun.

Ulterior, în cadrul Programului de Mobilitate Urbană, demarat de Primăria din Piatra Neamt, va avea loc o nouă etapă care presupune modernizarea transportului public, prin achiziţia a 21 de autobuze electrice. 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close