Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Adrian Chesnoiu anunţă linii de finanţare pentru fermieri

Adrian Chesnoiu anunţă linii de finanţare pentru fermieri

Ministrul Agriculturii a anunţat, joi, un plan împreună cu ministrul Energiei care presupune linii de finanţare către fermieri, a spus Adrian Chesnoiu, la Conferință Națională "Energia regenerabilă, soluție anticriză și șansa pentru independență", organizată de Antena 3 şi Jurnalul prin proiectul România Inteligentă.

Adrian Chesnoiu anunţă linii de finanţare pentru fermieri
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    26 Mai 2022   •   12:15

"Nu pot susţine scoaterea terenurilor productive din circuitul agricol pentru realizarea unei investiţii care să nu aducă plus valoare.

Dar susţin investiţii care să aducă valoare adăugată, să creeze noi locuri de muncă.

Am făcut nişte paşi concreţi: împreună cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, avem un plan prin care o parte din banii destinaţi investiţiilor în energie regenerabilă, mai ales parcuri fotovoltaice, să le putem finanţa în perioada următoare prin linii de finanţare către fermieri.

Activitatea agricolă beneficiază de un atu important, fermele zootehnice au suprafeţe mari care se pretează pentru astfel de investiţii.

Cred că trebuie să utilizăm cât mai bine şi oportun resursele de care dispunem.

Schimbările climatice dau peste cap rezultatele obţinute de fermieri.

Reprezentanți ai Guvernului României, Parlamentului Românei, companii relevante din domeniul energiei regenerabile, organizații si asociații de profil vor interacționa în mod direct în plenul conferinței.

Publicată de Antena 3 pe Joi, 26 mai 2022

Sperăm ca la final de an să demarăm primele call-uri pentru a putea avea rezultate", a spus ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, joi, la conferinţa organizată de Antena 3.

Antena 3, singurul canal de știri din România partener al CNN International, alături de cotidianul național Jurnalul a organizat, în cadrul proiectului România Inteligentă, Conferință Națională "Energia regenerabilă, soluție anticriză și șansa pentru independență".
 

×
Subiecte în articol: România Inteligentă Adrian Chesnoiu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close