Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Aplicația care ne învață cum să reciclăm corect. Utilizatorii pot raporta și gunoaiele abandonate

Aplicația care ne învață cum să reciclăm corect. Utilizatorii pot raporta și gunoaiele abandonate

Există un interes major de digitalizare în domeniul deșeurilor, mai ales în industria de reciclabile, deoarece tara noastră este codașă, însă la gradul de colectare selectivă. Județul Bihor are o aplicație pentru telefoane – Bihor Curat- dedicată regulilor din salubritate.

de Ioana Mircea    |    25 Aug 2023   •   17:19

Disponibilă gratuit pentru telefoanele mobile, aplicația afișează graficele de colectare a deșeurilor din fiecare localitate din județ, o hartă a centrelor unde cetățenii pot duce deșeuri de mari dimensiuni sau un ghid de colectare a deșeurilor. Și asta nu este tot. Pot fi raportate și deșeurile abandonate sau comportamentul necorespunzător al angajaților de la salubritate.

Aplicația Bihor curat are la bază cinci funcționalități principale. Prima se referă la programul de colectare personalizat în funcție de locație şi de adresă.

O altă funcționalitate conține un ghid de colectare. Ghidul este astfel realizat încât utilizatorul poate căuta destinația unui anumit deșeu. De pildă, dacă nu știți unde să aruncați capsulele de cafea, aflați că locul lor este în pubela pentru deșeuri reziduale, deoarece conțin aluminiu, plastic și zaț, iar în prezent puține firme au tehnologia necesară pentru separarea lor.

Citește și: Amestecul de gaze cu care românii ar urma să-și încălzească locuințele: "Trebuie să găsim soluții alternative"

Una dintre cele mai valoroase funcționalități poate este la rubrica Raportează un deșeu abandonat.

Toate informațiile din aplicație sunt disponibile în limbile română, maghiară și engleză. Este o soluție digitală care poate fi adaptata și în alte locații din țară. Valoarea investiției făcute de autorități se ridica la peste 23 de mii de euro, bani europeni.

×
Subiecte în articol: aplicatie reciclare gunoaie
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close