Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Aplicațiile care ne ajută să identificăm ciupercile comestibile din pădure

Aplicațiile care ne ajută să identificăm ciupercile comestibile din pădure

Culesul ciupercilor din pădure este acum mai sigur datorită tehnologiei. Oamenii care vor să le transforme în preparate delicioase au acum la îndemână aplicații care pot identifica exemplarele comestibile.

Aplicațiile care ne ajută să identificăm ciupercile comestibile din pădure
Sursa foto: Antena 3
de Ioana Mircea    |    23 Sep 2022   •   21:52

Cu ajutorul unor aplicații culegătorii de ciuperci din pădure pot identifica mai ușor tipul acestora. Astfel pot fi prevenite intoxicațiile, mai ales că numărul oamenilor care ajung la spital otrăviți din cauza ciupercilor este tot mai mare.

Chiar dacă avem cunoștințele necesare pentru a deosebi ciupercile, planta își poate schimba culoarea în anumite condiții chimice și putem fi ușor înșelați.

Aici ne sar în ajutor aplicațiile mobile cu care putem afla totul despre ciupercile pe care le întâlnim în pădure. Aplicațiile prin care putem identifica tipurile de ciuperci oferă informații despre o varietate de specii și permite recunoașterea acestora cu ajutorul nenumăratelor fotografii din baza de date, care sunt ușor de accesat.

"Culegerea ciupercilor nu este o activitate care trebuie făcută la întâmplare. În primul rând pentru că cele mai multe ciuperci seamănă între ele. Este posibil ca o specie otrăvitoare să semene cu specii comestibile și astfel se produc accidente, intoxicații, deci este bine să mergem pe teren și să culegem numai speciile de care suntem foarte siguri", a declarat Raluca Marinescu, muzeograf Muzeul de Științe ale Naturii Prahova.

Dezavantajul aplicațiilor este că au nevoie de o conexiune permanentă la internet pentru a identifica ciupercile, iar în pădure de multe ori semnalul este slab. În astfel de cazuri, specialiștii recomandă oamenilor să aibă la ei ghiduri și broșuri cu fotografii pentru a se feri de ciupercile otrăvitoare.

×
Subiecte în articol: ciuperci
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close