Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Biblioteca din România care a fost dotată cu un sterilizator. Poate decontamina şase cărți pe minut

Biblioteca din România care a fost dotată cu un sterilizator. Poate decontamina şase cărți pe minut

Biblioteca din Oradea are un aparat modern pentru sterilizarea cărţilor.

Biblioteca din România care a fost dotată cu un sterilizator. Poate decontamina şase cărți pe minut
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Feb 2022   •   18:18

Digitalizarea își pune amprenta asupra Bibliotecii de la Universitatea din Oradea. Ea a fost dotată cu un sterilizator de cărți, un scanner ultra-performant și peste o mie de așa-numite e-book-uri. Cu alte cuvinte, cărți în format digital puse la dispoziția studenților și a profesorilor.

Numai scanner-ul a costat 50.000 de euro. Este însă unul dintre cele mai performante din țară, care scanează și transpune în format digital cărți, documente sau diverse lucrări. Practic, orice este înșiruit pe o foaie.

Sterilizatorul de cărți poate decontamina şase cărți pe minut

Viteza de scanare este de două file pe secundă, pentru ca mai apoi, toate aceste lucrări să devină disponibile online, pe pagina Universității, pe bază de user și parolă.

La rândul său, sterilizatorul de 23.000 de lei elimină cu ajutorul razelor ultraviolete și al curenților de aer, 99,9% dintre virușii și bacteriile aflate între paginile cărților. Stă la fel de bine și la capitolul viteză. Poate decontamina şase cărți pe minut.

×
Subiecte în articol: biblioteca Oradea sterilizare
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close