Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Bright Sky, cea mai eficientă aplicaţie împotriva violenţei domestice | "Probele de violenţă domestică sunt dovezi în instanţă"

Bright Sky, cea mai eficientă aplicaţie împotriva violenţei domestice | "Probele de violenţă domestică sunt dovezi în instanţă"

Bright Sky este una dintre cele mai eficiente metode de a ne proteja de violenţa domestică, cea care, din păcate, face foarte multe victime. În medie, aproape 160 de persoane sunt abuzate zilnic în România şi asta duce la zeci de mii de cazuri de femei, copii sau bărbaţi care suferă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Feb 2024   •   12:10

"Este o aplicație extrem de importanta, lucru dovedit de numărul de descărcări în cei trei ani de la lansare. Peste 92.000 de descărcări şi peste 10.000 de utilizatori unici. 

Bright Sky, este o aplicaţie care oferă ajutor victimelor de violenţă domestică, dar poate fi şi un instrument de prevenţie pentru că poate fi utilă pentru fiecare dintre noi pentru a învăţa  ce înseamnă abuzul şi cum trebuie să reacţionăm.

Unul dintre capitolele importante ale aplicaţiei este zona de resurse, mai exact o bază de date care conţine informaţii şi date de contact ale serviciilor publice şi private care pot oferi acest ajutor", a precizat  a declarat Angela Galeţa, director Fundaţia Vodafone.

Victimele violenţei domestice aleg să rămână în relaţii toxice. Nu ştiu ce să facă şi unde să meargă

"Apicaţia Bright Sky oferă imformaţii despre aşa numitul plan de siguranţă care oferă informaţii despre ce să faci atunci când vrei să pleci din acea relaţie abuzivă. Există Jurnalul Meu, o zonă care permite utilizatorului să trimită email la o adresă securizată înregistrări audio, probe şi imagini care pot deveni probe în instanţă. 

Aplicaţia este gratuită şi se poate descărca pe orice telefon, este disponibilă în trei limbi: română, engleză şi maghiară", a declarat Angela Galeţa, director Fundaţia Vodafone.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close