Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Cifre alarmante în securitatea cibernetică! Opt din zece întreprinderi sunt vulnerabile în fața hackerilor

Cifre alarmante în securitatea cibernetică! Opt din zece întreprinderi sunt vulnerabile în fața hackerilor

Vin date îngrijorătoare pentru companiile românești în ceea ce privește vulnerabilitatea cibernetică.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mar 2024   •   17:52

Opt din zece întreprinderi pot deveni victime ale atacurilor hackerilor și asta pentru că au sisteme vechi sau un software depăşit.

Cifrele vin din partea Directorului Vodafone Business România, Mihnea Rădulescu care a fost prezent la Conferinta RO 3.0 "Transformarea Digitală - Drumul către eficiență, transparență și coerență".

"În peste 60% dintre companii care sunt reprezentate de IMM-uri, pentru 80% dintre ele, este ca și cum nu ar avea ială la ușă.

Elementele pe care le au sunt depășite și fără suport. În fiecare an există peste 5,6 miliarde de încercări de a accesa sisteme noastre.

Din acestea, pentru 70 de mii se concentrează specialiști pentru a le gestiona.

Sunt cifre care sunt devastatoare. Când am auzit despre noi, nu-mi venea să cred. Imaginați-vă ce înseamnă la nivelul întregii economii, pericolul la care suntem expuși.

Trebuie să fim conștienți pentru că viitorul tehnologic, cibernetic, inteligența artificială, toate tehnologiile legate de robotică, drone, etc.vor fi atât de mult de dependente unele de celelalte, iar economia va fi atât de mult de dependentă de mediul digital, în general, în cât nu vom mai vorbi de hoți fizici", a spus Directorul Vodafone Business România, Mihnea Rădulescu.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close