Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Constantin Toma: "La Buzău, s-au schimbat lucrurile prin educaţie. Suntem în pole position, chiar dacă asta nu aduce voturi"

Constantin Toma: "La Buzău, s-au schimbat lucrurile prin educaţie. Suntem în pole position, chiar dacă asta nu aduce voturi"

Buzăul este oraşul care a demonstrat că poate stabili o strategie de dezvoltare la nivel local prin educaţie, graţie lucrurilor făcute, iar acestea sunt vizibile.

Constantin Toma: "La Buzău, s-au schimbat lucrurile prin educaţie. Suntem în pole position, chiar dacă asta nu aduce voturi"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    29 Iun 2022   •   10:39

Aceasta a fost ideea conferinţei "Buzău, centru de educație și inovație - modele performante și performanță în invățământ", organizate miercuri de Antena 3, singurul canal de știri din România partener al CNN International, alături de cotidianul național Jurnalul, în cadrul proiectului România Inteligentă.

"La Buzău au început să se schimbe lucrurile şi din punct de vedere al educaţiei. 

Din 5 iunie 2016, am devenit primar al acestui oraş, iar educaţia şi cultura, care reprezintă 50% din pilonii de referinţă pentru a-ţi crea un viiitor, sunt importante şi pentru dezvoltarea noastră ca oraş.

Testul PISA arăta că 1 din 2 copii e analfabet funcţional şi acest lucru ne-a pus pe gânduri. Nu am mai aşteptat ajutor de la Ministerul Educaţiei şi am început cu profesorii de aici să ne gândim să facem ceva în acest sens.

Fără lipsă de modestie, vă spun că suntem în pole position în ce priveşte schimbarea în educaţiei de jos în sus, chiar dacă, din punct de vedere politic vorbind, nu-ţi aduce voturi", a spus primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, miercuri, la conferinţa România Inteligentă, organizată de Antena 3.

Edilul din Buzău a vorbit şi de un proiect educaţional început în municipiul pe care îl conduce, "Şcoala circulară", care urmează să se extindă.

"Am integrat educaţia în strategia de dezvoltare a municipiului. Iar viceprimarul nostru cred că este singurul viceprimar din România care se ocupă de educaţie şi cultură.

Ne-am ocupat, apoi, de centrul cultural şi educaţional Alexandru Marghiloman", a mai precizat primarul Constantin Toma.

Conferinţă România Inteligentă | Buzău, centru de educaţie şi inovaţie | Modele performante şi performanţă în învăţământ

Buzău, centru de educație și inovație - modele performante și performanță în invățământ | Conferinţă locală România Inteligentă Care este strategia de educație a Municipiului Buzău? Reprezentanți ai administrației locale, directori de școli și licee, reprezentanți ai instituțiilor culturale buzoiene vor interacționa în mod direct în plenul conferinței.

Publicată de Antena 3 pe Marţi, 28 iunie 2022

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close