Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă O tânără directoare din Cernavodă merge din casă în casă, pentru a aduce copiii la şcoală

O tânără directoare din Cernavodă merge din casă în casă, pentru a aduce copiii la şcoală

Într-o comună de lângă Cernavodă, o tânără directoare s-a angajat în lupta cu săracia copiilor, din dorința de a-i aduce pe toți la școală. Și a reușit acest lucru în doar câteva săptămâni. 

O tânără directoare din Cernavodă merge din casă în casă, pentru a aduce copiii la şcoală
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    15 Apr 2022   •   10:03

Ba mai mult, a reușit să și digitalizeze unitatea de învățământ, cu soluții inteligente puse la dispoziția copiilor, pentru o educație la standardele anului 2022.

Peste 200 de copii din comuna Seimeni au un înger păzitor. În urmă cu două luni, Mirabela Lojniță era numită director al Școlii Gimanziale numărul 1 și își promitea încă de atunci să reducă abandonul școlar. 

Dar tânăra a înțeles că la baza acestei probleme stă sărăcia, nu dezinteresul pentru educație, așa că a mobilizat pe toată lumea din jurul ei pentru a-și atinge obiectivul.

"Am început să fac diferite activităţi astfel încât să îi motivez pe elevi să vină la şcoală de plăcere şi să vadă că pe lângă învăţare şi un act educaţional de calitate este important să venim şi cu educatie non-formală, cu activităţi extraşcolare", a spus Mirabela Lojniţă, directoare la Școala Gimnazială Seimeni.

Interesul ei pentru bună-starea micuților nu se limitează stric la timpul pe care aceștia îl petrec la școală, ci se întâmplă de multe ori să îi viziteze chiar și acasă. 

Tânăra directoare are planuri mari pentru școala de lângă Cernavodă. Pentru ea este important nu doar ca micuții să vină la școală, ci și să le ofere condiții educaționale moderne. Vrea o școală inteligentă pentru copii inteligenți. 

Din păcate, problema abandonului școlar, pe care a încercat să o rezolve Mirabela Lojniță la nivel uman, este una pe care România o are la nivel de țară. 

De aceea, cu finanțare prin PNRR, Ministerul Educației a lansat și Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, prin care cel puțin 2.500 de școli și licee vor fi sprijinite cu până la 200.000 de euro. 

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close