Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Doi elevi din Galaţi au creat o seră bio automatizată în curtea liceului

Doi elevi din Galaţi au creat o seră bio automatizată în curtea liceului

Doi elevi din Galați au creat o seră ecologică inteligentă în curtea liceului. 

Doi elevi din Galaţi au creat o seră bio automatizată în curtea liceului
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    09 Iun 2022   •   11:52

Solarul este complet automatizat, este alimentat cu energie verde, iar apa necesară plantelor provine dintr-un bazin cu pești. 

Sera a devenit realitate în doar şase luni și le-a adus premiul întâi la un concurs național de proiecte ingenioase. 

Cei doi adolescenți de 15, respectiv 16 ani, sunt elevi ai Liceului Sportiv din Galați și practică baschetul. Chiar dacă profilul lor nu are nicio legătură cu agricultura, liceeni au reușit să creeze o seară ecologică, automatizata, irigată cu apa dintr-un bazin piscicol.

Sera este alimentată cu energia electrică produsă de o eoliană și un panou fotovoltaic care au fost construite tot de cei doi tineri.

Pe lângă baschet, cei doi tineri sunt pasionați de robotică și au fost ajutați de un profesor pentru a realiza sera din curtea liceului.

Sera bio automatizată, creată de cei doi elevi, este un experiment care dă roade, iar în viitor agricultorii din România ar putea folosi ideea tinerilor pentru a construi astfel de solare la un nivel mult mai mare. 

×
Subiecte în articol: România Inteligentă seră Galați
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close