Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Elevul care a adus acasă argintul la Olimpiada Internațională de Informatică | România, pe locul 2 în Europa

Elevul care a adus acasă argintul la Olimpiada Internațională de Informatică | România, pe locul 2 în Europa

Lotul României a obținut 4 medalii la Olimpiada Internațională de Informatică. Datorită acestor rezultate obținute de elevii români, țara noastră s-a clasat pe locul 2 în Europa și pe locul 8 în lume din cele 90 de țări care au luat parte la concursul din Indonezia.

Elevul care a adus acasă argintul la Olimpiada Internațională de Informatică | România, pe locul 2 în Europa
Sursa foto: Facebook/ Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică
de Andreea Ştefan    |    01 Sep 2022   •   11:01

Unul dintre membrii echipei, un tânăr din Orăștie a fost premiat și de Consiliul Județean Hunedoara pentru reușita sa și ne-a povestit despre experiența de la Olimpiada Internațională.

Alexandru Todoran este elev la Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" din Orăștie pasionat de informatică.

Tânărul, alături de echipa sa formată din alți trei elevi din Capitală, a reușit să obțină o medalie de aur, două de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională care s-a desfășurat în Indonezia.

Alexandru, care a adus argintul pentru România a fost premiat de Consiliul Județean Hunedoara, cu suma de 10 mii de lei.

Și profesorul care l-a pregătit pentru etapa internațională a fost recompensat cu 5 mii de lei.

”A fost un concurs deosebit, nu se compară cu celelalte concursuri, în primul rând ca nivel de dificultate. Sunt participanți din întreaga lume și este mult mai intimidant.

Vreau să continui. Încă sper la o medalie de aur. Mai am doi ani în care pot reuși asta și trebuie să muncesc din greu”, a declarat Alexandru Todoran.

Lotul României de la Olimpiada Internaționala de Informatică este compus din aceiași patru elevi care pe 30 iulie că au obținut o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale.

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close