Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Galaţi scapă de stigmatul subdezvoltării. Sorin Grindeanu explică proiectele de infrastructură în curs

Galaţi scapă de stigmatul subdezvoltării. Sorin Grindeanu explică proiectele de infrastructură în curs

Galaţi, cea mai mare aglomerare urbană după Capitală, poate să scape de stigmatul subdezvoltării prin infrastructură.

Galaţi scapă de stigmatul subdezvoltării. Sorin Grindeanu explică proiectele de infrastructură în curs
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    19 Mai 2022   •   10:07

După ce multă vreme a fost considerat un colţ de Românie, unde se ajungea greu şi se ieşea la fel, acum sunt în derulare mai multe proiecte de infrastructură.

Mai mult, se vorbeşte şi de necesitatea unui aeroport în zonă, după cum a declarat joi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la conferinţa "Infrastructura, soluţia antisărăcie şi şansa pentru dezvoltare", organizată de Antena 3 şi Jurnalul.

"Cea mai mare aglomerare urbană după Bucureşti este Galaţi-Brăila. Au venit cu proiecte care încep să se vadă.

Patru preşedinţi de Consilii judeţene de la Galaţi, Brăila, Călaraşi, Ialomiţa au semnat împreună şi au făcut o asociaţie de dezvoltare.

Am semnat împreună la Ministerul Transporturilor acel protocol prin care dăm către autorităţile locale ce ţine de construirea drumului Trans-regio.

Acesta este cea mai mare concentrare de proiecte din ţară acum.

Mâine (vineri - n.r.) se va semna contractul intermodal de la Galaţi, o parte din el.

S-a vorbit de necesitatea unui aeroport în zonă, în această aglomerare urbană.

E importantă şi creşterea capacităţii portului din Galaţi, dar şi a portului Brăila.

Investiţia are azi termen limită de depunere de ofertă pe modernizarea unei linii deja existente care vine din Ucraina. De asemenea, şi la Brăila, se modernizeză încă două dane", a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindenau, joi, la Conferință Națională "Infrastructura, soluţia antisărăcie şi şansa pentru dezvoltare. Cinci proiecte de anvergură pentru Galați și regiune vor schimba harta economică și socială a României".

Conferinţa este organizată de Antena 3, singurul canal de știri din România partener al CNN International, alături de cotidianul național Jurnalul, în cadrul proiectului România Inteligentă.

INFRASTRUCTURA, SOLUȚIA ANTISĂRĂCIE ȘI ȘANSA PENTRU DEZVOLTARE | Conferinţă naţională România Inteligentă

Cinci proiecte de anvergură pentru Galați și regiune vor schimba harta economică și socială a României. Ce Înseamna proiectele de dezvoltare a infrastructurii în zona de Est? Reprezentanți ai Guvernului României, Parlamentului Românei, autoritățile publice locale, companii relevante din zona Galați, specialișiti din mediul academic, organizații si asociații de profil vor interacționa în mod direct în plenul conferinței.

Publicată de Antena 3 pe Miercuri, 18 mai 2022

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close