Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Joc pe telefon, lansat de un tânăr din Sebeş care a învăţat programare pe net | România Inteligentă

Joc pe telefon, lansat de un tânăr din Sebeş care a învăţat programare pe net | România Inteligentă

Robert Medrea, un elev de clasa a IX-a al Liceului Tehnologic din Sebeș, a creat și a lansat cu succes un joc pentru telefoane. 

Joc pe telefon, lansat de un tânăr din Sebeş care a învăţat programare pe net | România Inteligentă
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2022   •   10:01

Fără nici un model sau mentor, el a învățat bazele acestui domeniu pe cont propriu, până a obținut un rezultat pe măsura muncii sale: un joc pe care l-a botezat ZigCar Blade.

"Am început simplu, prin a mă juca, ca oricare adolescent. De la jocuri am ajuns să creez propriul joc.

Consider că jocul ăsta nu e un simplu joc, doar de dragul de a-l juca. Îţi antrenează strategia, logica, nivelul de gândire şi-l avansează", povesteşte Robert Medrea.

Deși urmează cursurile unui profil economic la liceul în care studiază, Robert Medrea și-a arătat de mic dragostea față de domeniul informaticii.

Ambiția lui i-a uimit până și pe cei mai apropiați prieteni, nu numai pe profesori.

Industria jocurilor pe telefon reușește în fiecare an să depășească noi bariere în ceea ce privește veniturile acumulate, care ajung chiar și la miliarde de euro. Dar românul nu este interesat doar de profit.

"Aş vrea să continui pe partea asta, să mai dezvolt ceva jocuri şi pentru copii şi mai mici. Ceva să şi dezvolte mintea, nu doar să ne jucam aiurea", spune tânărul.

Pasiunea lui Robert îi oferă premisele unui viitor profesional forte bun, având în vedere că industria IT de la noi este în plină dezvoltare. 

Un studiu realizat anul trecut arăta că cea mai mare cerere va fi în rândul candidaților programatori juniori, fie absolvenți sau studenți cu experiență 0-3 ani, cu salarii care încep de la 3.200 de lei pe lună.


 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close