Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Maşina viitorului, creată de un român. "Este cea mai performantă maşină a lumii şi cea mai ecologică"

Maşina viitorului, creată de un român. "Este cea mai performantă maşină a lumii şi cea mai ecologică"

RosMar H este mașina revoluționară cu emisii zero, susținută de o tehnologie avansată cu aer comprimat și un sistem de propulsie brevetat, care ar putea salva planeta de la creșterea alarmantă a poluării.

Maşina viitorului, creată de un român. "Este cea mai performantă maşină a lumii şi cea mai ecologică"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    11 Feb 2022   •   17:35

Până nu de mult, satul Hreașca din județul Vaslui, era considerat unul dintre cele mai sărace din România. Astăzi însă ar putea sta la loc de cinste pe harta inventicii mondiale. Acolo se află ceea ce ar putea fi mașina viitorului, creată de Adrian Roșca, inventatorul care promite un automobil cu zero emisii.

Inventatorul este un român care susține că noua lui creație va schimba viitorul transporturilor.

"Este maşina viitorului pentru că va muta toată omenirea la un nivel uluitor. Deci va produce o revoluţie în lumea auto-moto. De fapt toate vehiculele: trenuri, maşini, tramvaie, motociclete, avioane, tiruri vor fi făcute după această invenție. Este cea mai performantă maşină a lumii şi cea mai ecologică", spune Adrian Roșca.

RosMar H, maşina viitorului

Adrian Roșca spune că prototipul său ar putea fi cea mai mare descoperire în domeniul industriei de automobile.

"Principiul de bază este prisma de blocare. Maşina asta se blochează la orice fel de suprafaţă. Că e verticală, că e orizontală, că e oblica, nu are importanţă. Ea se va bloca la aceeaşi suprafaţă şi va trece peste ea. Va urca pe munţi, va coborî de pe munţi, va urca la 90 de grade, va coborî la 90 de grade. Putem de exemplu să facem o jucărie după ea, pe care copiii să o pună jos pe pardoseală să urce pe pereţi, să meargă pe tavan şi să coboare pe pereţi".

Invenția românului este deja curtată de străini

"Americanii mi-au spus în 2019 că maşina la gata va costa 250.000 de dolari. Dar gândiţi-vă că sunt prototipuri acum la Ferrari care costa 5 milioane de dolari. A mea, maşina asta pusă pe stradă, va costa 250.000 de dolari. 130.000 va costa proiectarea şi diferenţa, materialele", a mai spus Adrian Roșca.

Bârlădeanul a lansat recent proiectul și pe cea mai importantă platformă mondială de strângere de fonduri online și speră să facă rost de bani pentru prototip.

În doar 10 zile a strâns peste 35.000 de dolari. 

×
Subiecte în articol: Adrian Roșca masina
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close