Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Ministrul Mediului, soluţii după restanţele din programul Casa Verde Fotovoltaice

Ministrul Mediului, soluţii după restanţele din programul Casa Verde Fotovoltaice

Ministrul Mediului recunoaște ca perioada de aprobare a dosarelor depuse la AFM pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice durează foarte mult.

Ministrul Mediului, soluţii după restanţele din programul Casa Verde Fotovoltaice
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iun 2022   •   20:17

Tánczos Barna spune că este nevoie de modificarea procedurilor de aprobare a proiectelor pentru a reduce birocrația și promite ca Administrația Fondului pentru Mediu va găsi o soluție pentru a rezolva restanțele din program. 

"Cei care au dosarele in evaluare la AFM nu sunt multumiti si nu au de ce pentru ca procesul dureaza foarte mult. AFM nu are capacitate institutionala de a aduce pe actuala schema de finantare aceste proiecte. Clar trebuie sa modificam procedurile de aprobare, singura problema este ca ultimele dosare sunt depuse pe o procedura de finantare europeana, unde sunt mult mai complicate modificarile pe parcurs.", a explicat ministrul.

Tánczos Barna a mai spus ca sunt 45.000 de dosare depuse in decembrie si se va gasi o solutie impreuna cu comitetul de avizare sa se rezolve aceasta problema.

"Urmatoarele apeluri de proiecte trebuie sa mearga pe alte principii, pe o birocratie mult redusa, pentru ca eu sunt convins ca vor fi sute de mii de solicitari.

Din calculele noastre putem aloca pana intr-un miliard de euro pana in 2024.", a mai spus ministrul.

 

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close