Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Mircea Fechet, ministrul Mediului, la conferinţa România Inteligentă: "Voi merge personal în comisiile parlamentare pentru a susţine Noul Cod Silvic"

Mircea Fechet, ministrul Mediului, la conferinţa România Inteligentă: "Voi merge personal în comisiile parlamentare pentru a susţine Noul Cod Silvic"

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a explicat, la conferinţa regională România Inteligentă, măsurile pe care guvernul le pregăteşte în Noul Cod Silvic pentru a lupta cu fenomenul defrişărilor ilegale.

de Georgiana Adam    |    12 Dec 2023   •   14:55

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a participat, astăzi, la Conferinţa regională "România redevine verde - trei paşi fără întoarcere | Un nou Cod Silvic, o campanie de împădurire fără precedent, o strategie de digitalizare", susţinută de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi organizată de România Inteligentă.

Ministrul a explicat că proiectului Noului Cod Silvic a fost pus în consultare publică şi că va merge personal la comisiile parlamentare pentru a-l susţine.

"Eu cred că ministerele vor aviza foarte repede acest proiect de lege (n.r. Noul Cod Silvic). De altfel, el a fost pus în consultare publică. Nu e chiar prima oară când vedem forma finală a proiectul de Cod Silvic. După care, în prima şedinţă de guvern, de îndată ce am cele 17 semnături pe ultima pagină, voi intra cu acest Cod Silvic şi el va fi transmis de urgenţă Parlamentului spre adoptare. Sper să fie adoptat foarte repede de cele două camere.

Voi merge personal la fiecare comisie unde se va dezbate proiectul. Voi participa la comisiile de fond, precum şi la cele de aviz. Voi merge în plenul Parlamentului pentru a-l susţine în ambele camere, cu speranţa că el va rămâne.

Este una dintre cele mai importante propuneri ale Noului Cod Silvic (n.r. interzicerea tăierii la ras). Dacă astăzi, doar pe aproximativ 10% din pădurile României sunt interzise aceste tăieri, respectiv în parcurile naţionale, odată cu intrarea în vigoare a acestui act normativ extindem suprafaţa unde sunt interzise aceste tăieri la ras în aproape jumătate din fondul forestier. Pe lângă parcurile naţionale vom adăuga parcurile naturale, vom adăuga toate siturile Natura 2000, ceea ce ne duce la un procent mai mare de 40%, lucru care, în opinia mea şi în opinia specialiştilor în silvicultură, va fi benefică pentru că tăierea la ras e un tip de procedură silvică dovedită a nu fi cea mai potrivită", a declarat ministrul Mediului.

×
Subiecte în articol: mircea fechet România Inteligentă
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close