Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Misiunea NASA: Primele plante cultivate pe Lună. Seminţele alese pentru aselenizare

Misiunea NASA: Primele plante cultivate pe Lună. Seminţele alese pentru aselenizare

NASA va cultiva plante într-o miniseră lunară, atunci când misiunea Artemis 3 va duce oamenii pe Lună. Este unul dintre cele trei experimente care au fost alese pentru a merge pe Lună în 2026.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Apr 2024   •   20:30

Aceasta va fi prima dată când agenția spațială americană va încerca să cultive plante pe Lună și ar putea fi cheia pentru alimentarea viitoarelor misiuni spațiale.

Astronauții vor amplasa o serie de camere de creștere, fiecare conținând o mostră, fie de creson, fie de lemna (lintiță – n.r.), fie de brassica rapa roșie și verde, cunoscută și sub denumirea de rapiță.

Aceste capsule vor proteja plantele de radiații excesive, de lumina solară și de vidul din spațiu, permițând în același timp astronauților să le monitorizeze creșterea.

Se speră că fiecare dintre cele trei plante selectate ar putea juca un rol important în stabilirea de colonii umane, dincolo de limitele Pământului.

 

 

×
Subiecte în articol: plante cultivate luna Luna NASA Artemis 3
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close