Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Cum arată orașul viitorului în viziunea dezvoltatorilor imobiliari. Soluții pentru reducerea traficului sufocant

Cum arată orașul viitorului în viziunea dezvoltatorilor imobiliari. Soluții pentru reducerea traficului sufocant

Când pun proiectele pe hârtie, dezvoltatorii imobiliari nu se gândesc doar la calitatea construcțiilor, ci și la modul în care îi pot ajuta pe noii proprietari să petreacă mai puțin timp în traficul din oraș.

Cum arată orașul viitorului în viziunea dezvoltatorilor imobiliari. Soluții pentru reducerea traficului sufocant
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2023   •   18:06

În prezent, dezvoltatorii imobiliari se asigură că noile locuințe au în apropiere zone de relaxare, magazine, cafenele, farmacii și chiar școli, pentru a limita cât mai mult mersul cu mașina în oraș.

"Tendința la nivel mondial este una de densificare, care înseamnă că un oraș trebuie să aibă în apropiere zona de locuit, zona de lucrat, dar și o unitate de învățământ.

Dezvoltările mixte au multiple beneficii, iar un avantaj vizibil este reducerea traficului. 

Citește și: Imagini cu prima bicicletă electrică din lume, inventată în România acum 50 de ani

Este vorba despre "orașul de 15 minute", care îți permite să ajungi la școală, la birou sau acasă într-un timp foarte scurt.

Limitarea mersului cu mașina și densificarea orașului sunt cele două tendințe globale, pe care Uniunea Europeană le-a identificat pentru aplicarea în România", a spus Andrei Diaconescu, co-fondator și co-CEO, One United Properties.

Mai mult, în contextul traficului anevoios din Capitală, dezvoltatorii au în vedere și simplificarea drumurilor efectuate de părinți, prin construirea unor unități de învățământ care să fie situate în apropierea locuințelor.

În acest sens, două școli noi vor fi construite în Sectorul 2 din București, care ar urma să-și primească elevii în luna septembrie a acestui an.

"Intenționăm să construim două școli în Sectorul 2 din București. Una în zona Lacului Plumbuita, iar acealaltă în zona Fabricii de Glucoză.

Suma totală pe care estimăm că o vom investi este undeva între șase și opt milioane de euro. Vor fi doi administratori privați, aprobați de Ministerul Educației.

Este vorba despre un proiect complex, care trebuie să fie gata până în luna septembrie a acestui an.

De acum înainte, toate dezvoltările noastre mari vor include și construirea unor școli sau grădinițe", a mai adăugat Andrei Diaconescu.

×
Subiecte în articol: dezvoltatori oras
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close