Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Imagini de la primul hackathon din România care aduce în prim plan Inteligența Artificială și Generative AI

Imagini de la primul hackathon din România care aduce în prim plan Inteligența Artificială și Generative AI

Cluj-Napoca zilele acestea a fost centrul inteligenței artificiale. Acolo s-a desfășurat primul hackathon, prima competiție în care s-au reunit peste 150 de pasionați de tehnologie, designeri, proiectanți, ingineri, care au căutat cu toții o soluție astfel încât să îmbunătățească viața noastră de zi cu zi.

de Claudia Popovici    |    23 Iun 2023   •   17:46

Premiul foarte consistent era oferit celui care va găsi o astfel de rezolvare pentru o aplicație de inteligență artificială revoluționară.

IT-iștii și pasionații de tehnologie din întreaga țară au participat la Cluj-Napoca la Hackathon, un eveniment dedicat inteligenței artificiale cu premii în bani.

"Provocările, challenge-urile sunt din diverse domenii. Multe dintre ele încearcă să rezolve probleme reale care există în viața de zi cu zi. În cazul în care există potențial cu adevărat de transformare a acestor idei în produse sau în afaceri, în business-uri avem asociația de start-up-uri și acceleratoare care sunt dispus se investească sunt mai considerabile de bani în aceste idei și în echipele care au dezvoltat ideile", a spus Adrian Vlasiu, organizator. 

Participanții au avut de îndeplinit o serie de sarcini folosind inteligența artificială. De exemplu, au avut de dezvoltat un software care să detecteze locurile de parcare libere sau gropile, să genereze povești sau care să detecteze recenziile false de pe un site.

"Să-mi testez ideea, să primesc feedback din piață de la pentru ideea mea. Vreau să construiesc un asistent juridic cu inteligență artificială, un mic secretar digital pentru avocați", spune un participant.

"Ne-am gândit să facem ceva pe custom story generation.Tu îi de niște cuvinte calculatorului și el îți generează o poveste", mai spune un participant.

"Motivul pentru care am venit aici este pentru networking în special și pentru a crea o echipă faină care sper nu ne apărat să câștige, sper numai să reușim să facem un proiect fain care o să ajungă mai departe să reușim să-l și lansăm", a mai spus cineva.

"Principalul motiv pentru care am uitat ce este networking-ul, să învățăm ceva nou. Suma și banii nu reprezintă neapărat unul dintre principale obiective", a mai spus un participant.

Ediția din acest an a evenimentului a adus premii valoare totală de peste 10.000 euro. Locul întâi a fost recompensat cu 1.500 euro. Echipa câștigătoare a elaborat un proiect inovator privind scrierea de teste cu ajutorul ChatGPT, fiind o dovadă a posibilităților de programare colaborativă. 

×
Subiecte în articol: inteligenta artificiala
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close