Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă România, din nou pe ultimul loc în UE la capitolul digitalizare

România, din nou pe ultimul loc în UE la capitolul digitalizare

România rămâne și în acest an ultima țară din Uniunea Europeană la capitolul digitalizare. Țara noastră stă foarte la slab când vine vorba despre integrarea tehnologiilor digitale și a serviciilor publice digitale.

România, din nou pe ultimul loc în UE la capitolul digitalizare
Sursa foto: Pixabay
de Andreea Ştefan    |    12 Aug 2022   •   18:35

România se clasează și în acest an pe ultimul loc în Uniunea Europeană după nivelul de integrare a tehnologiilor digitale în economia națională, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

Este al doilea an consecutiv când România ocupă ultima poziție în Indicele Economiei și Societății Digital, care urmărește progresele înregistrate în domeniul digital în statele membre ale UE.

Țara noastră a obținut un scor de 30,6 puncte, mai mic cu 2,3 procente față de anul trecut.

România a rămas în urmă în ceea ce privește o serie de indicatori ai dimensiunii capitalului uman, cu un nivel foarte scăzut de competențe digitale de bază în comparație cu media UE.

De asemenea, performanțele țării în ceea ce privește integrarea tehnologiilor digitale și a serviciilor publice digitale sunt slabe în comparație cu cele ale celorlalte state membre ale UE.

Cu toate acestea, România este fruntașă în ceea ce privește proporția femeilor specialiste în domeniul TIC și în ceea ce privește numărul absolvenților în domeniul TIC.

×
Subiecte în articol: digitalizare România Inteligentă
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close