Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Scanner-ul de containere, inamicul principal al contrabandiştilor. Poate pătrunde inclusiv prin tablă

Scanner-ul de containere, inamicul principal al contrabandiştilor. Poate pătrunde inclusiv prin tablă

Polițiștii din Portul Constanța le-au pus gând rău contrabandiștilor. Ei folosesc un scanner de containere care pătrunde inclusiv prin tablă, pentru a depista marfa din interior.

Scanner-ul de containere, inamicul principal al contrabandiştilor. Poate pătrunde inclusiv prin tablă
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Feb 2022   •   17:09

Datorită scanner-ului mobil viteza de verificare a scăzut de la câteva ore la numai 40 de secunde.

Rând pe rând, containerele și TIR-urile care tranzitează portul Constanța ajung în vizorul scanner-ului mobil. El detectează bunurile care sunt introduse ilegal în țară, cum ar fi droguri sau țigări de contrabandă. Totul datorită razelor X ce pot scana chiar și prin table de oțel.

Scanner-ul poliției de transporturi funcționează după modelul celor din aeroporturi, folosite pentru bagajele turiștilor care urmează a se îmbarca. Practic, pătrunde prin orice tip de material și face o radiografie detaliată.

Scanner-ul de containere, inamicul principal al contrabandiştilor

Sistemul de radiografie al containerelor poate detecta inclusiv materiale toxice sau radioactive. Este scenariul în care polițiștii nu mai stau la pupitrul de comandă, ci îl operează prin telecomandă, de la o distanță sigură. De altfel, pentru că generează un nivel ridicat de radiații, scanner-ul emite un avertisment ori de câte ori este pus în funcțiune.

Costul scanner-ului se ridică la 1 milion și jumătate de euro, iar 80% din sumă a fost acoperită din fonduri europene.

×
Subiecte în articol: scanner Constanța contrabanda
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close