Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Servicii medicale de top în comunele din România. Proiectul a costat peste 800 de mii de euro, iar localnicii nu au dat nici un ban

Servicii medicale de top în comunele din România. Proiectul a costat peste 800 de mii de euro, iar localnicii nu au dat nici un ban

O comună din Mureș a reușit să rezolve o problemă care afecta grav oamenii din mediul rural. Este vorba despre lipsa serviciilor medicale de top prezente aici.

Servicii medicale de top în comunele din România. Proiectul a costat peste 800 de mii de euro, iar localnicii nu au dat nici un ban
Sursa foto: Gettyimages | Luis Alvarez
de Ioana Mircea    |    13 Ian 2023   •   18:10

Autoritățile locale ale comunei Beica de Jos din județul Mureș au găsit o soluție pentru a rezolva lipsa serviciilor medicale de top dar și a celor de specialitate, dar și lipsa medicilor care sunt dispuși să lucreze la țară.

Prin investiții inteligente și muncă a fost construit un dispensar sătesc unde vor fi amenajate cabinete de medicină de familie, ginecologie și stomatologie, iar localnicii nu trebuie să dea niciun ban.

Cu ajutorul fondurilor guvernamentale și norvegiene, primăria comunei Beica de Jos a reușit realizarea unui dispensar medical modern. Acum urmează să fie amenajat un cabinet de stomatologie, dar și unul de ginecologie. Astfel, localnicii din mediul rural vor avea acces la servicii medicale de top.

"Prin acest proiect vom achiziționa și o salvare de tip a de transport pacienți la dispensar. Vom dota un cabinet stomatologic unde vor beneficia circa 300 de copii și persoane neasigurate.

În localitatea Căcuciu vom reabilita un dispensar medical unde vom avea un cabinet ginecologic.Vom aduce medici plătiți pe proiect", a declarat Maria Moldovan, primarul comunei Beica de jos.

În cadrul proiectului, a cărui valoare se ridică la 820 de mii de euro, sunt incluse și alte două comune

×
Subiecte în articol: mures
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close