Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor medicale și ale terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilități din Maramureș: ”Găsim soluții pentru a veni în ajutorul lor"

Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor medicale și ale terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilități din Maramureș: ”Găsim soluții pentru a veni în ajutorul lor"

În cadrul proiectului "România Inteligentă", desfășurat de postul de televiziune Antena 3 CNN, parte a Intact Media, a avut loc o conferință națională cu tema "Sănătatea maramureșenilor - grija prezentului, investiția pentru viitor".

Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor medicale și ale terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilități din Maramureș: ”Găsim soluții pentru a veni în ajutorul lor"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mar 2024   •   18:53

George-Alexandru Oros, managerul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare a vorbit în cadrul Conferinței "Sănătatea maramureşenilor - grija prezentului, investiţia pentru viitor".

Evenimentul a adus în prim-plan importanța și provocările sistemului de sănătate din județul Maramureș, cu accent pe impactul trecutului industrial asupra sănătății locuitorilor.

George-Alexandru Oros, managerul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, a fost unul dintre vorbitorii conferinței.

"Sănătatea maramureşenilor - grija prezentului, investiţia pentru viitor" | Conferinţa România Inteligentă

Antena 3 CNN, parte a Intact Media, a organizat, în cadrul proiectului România Inteligentă, conferinţa naţională "Sănătatea maramureşenilor - grija prezentului, investiţia pentru viitor" Teme de discuţie ale conferinţei România Inteligentă - Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor medicale și ale terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilități din Maramureș: Centrul ”Althera” din Maramureș; - Servicii publice pentru copii și adulți cu dizabilități: 12 locuințe protejate pentru 120 de beneficiari din cadrul DGASPC Maramureș; - Investiții în sistemul de sănătate: Modernizarea și reabilitarea Spitalului Județean “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare; - Direcții de rezolvare a deficienței resurselor umane in domeniul medical. Pași importanți în pregătirea personalului calificat pentru unitățile spitalicești și medicale din Maramureș.

Publicată de Antena 3 pe Luni, 11 martie 2024

"Statistic, eventual n-aș putea să spun ceva exact, dar așa cum știți, este deja o secție de oncologie la Spitalul Județean Maramureș, care, acum patru ani a fost evaluată într-o scară națională ca fiind pe locul șase la nivel național.

Mă refer la profesionalismul secției, nu la alte practici statistici, însă putem trage concluzia că da, probabil că trecutul industrial al județului Maramureș a avut un impact de fast în ceea ce privește partea de sănătate a maramureșenilor, lucru care s-a văzut în creșterea patologiei oncologice. 

Însă și cu un număr destul de mare, comparativ cu alte județe, copii cu probleme, pe care instituțiile noastre încearcă să le trateze și iată că găsim în cele din urmă soluții pentru a veni în ajutorul lor", a spus George-Alexandru Oros, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

×
Subiecte în articol: România Inteligentă
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close